27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

ABD üslerinde işçi çıkarma

Ankara, Adana İncirlik ve İzmir'de, toplam bin 500 çalışan bulunan askeri üslerde, ABD'li işverenin "tasarruf" gerekçesiyle işçi çıkışı girişimlerini yoğunlaştırdığı, ilk etapta, aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu 33 kişiye tebligatta bulunulduğu bildirildi.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri İhsan Altun, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Erol ile geldiği Adana'da, yaptığı açıklamada, ABD'li işveren temsilcilerinin, ABD Hava Kuvvetleri'nin, "Yüzde 10 tasarrufa gidin" talimatını işçinin sırtından gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.

Altun, "ABD'li işveren bu konuda samimi değil, çünkü sendikalı işçi kadar da taşeron işçi çalıştırıyorlar. Sonra da karşımıza çıkıp (300 YTL'ye işçi çalıştırmak varken neden daha fazlasını verelim?) diyebiliyorlar" diye konuştu.

ABD işyerlerinde kaçak işçi de çalıştırıldığını savunan Altun, bu nedenle ilk etapta İncirlik'te 16, Ankara'da 8 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 33 işçinin iş akdini feshetmeye hazırlandığını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde başta İncirlik Hava Üssü olmak üzere Türkiye'deki tüm ABD işyerlerinde "havanın ısınacağını" vurgulayan Altun, demokratik ve hukuksal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyledi.

Altun, bu kapsamda ilk eylemlerini İncirlik Hava Üssü önünde toplanıp basın açıklaması yaparak başlatacaklarını, geri adım atılmadığı takdirde yalın ayak yürüyüş düzenleyerek seslerini kamuoyuna duyuracaklarını, ardından açlık grevi ve mitinglerle kararlı bir şekilde mücadelelerini süreceklerini dile getirdi.


aa
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 11:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?