26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Acıbadem: Krizde büyümeye devam

Acıbadem ’krizde büyümeye devam’ dedi , 310 milyon dolarlık yatırıma imza attı

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu ay sonunda hasta kabulüne başlayacak olan Acıbadem Maslak ile birlikte 2010 yılı başına kadar 6 yeni hastaneyi devreye sokacaklarını belirterek, "Küresel kriz nedeniyle herkesin üretimi durdurduğu ve işçi çıkardığı bir ortamda 310 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz" dedi.

Aydınlar, Acıbadem Maslak’ın 115 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçtiğine işaret ederek, "Bu hafta içerisinde 70 milyon dolarlık Adana, 1-2 hafta içerisinde 55 milyon dolarlık Kayseri, bu yıl içerisinde 50 milyon dolarlık Beşiktaş ve Eskişehir, 2010 yılı başında ise 20 milyon dolarlık Bodrum hastanelerini hizmete sokacağız" diye konuştu.

Yarısı öz kaynaklardan

Hizmete girecek olan 6 yeni hastane için yarısı öz kaynaklardan karşılanan toplamda 310 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Aydınlar, şöyle konuştu: "İstanbul’da Acıbadem Kadıköy, Kozyatağı, Bakırköy hastaneleri ve International Hospital, İstanbul dışında Kocaeli, Bursa hastaneleri ve tıp merkezleriyle toplam 21 noktada hizmet veriyoruz. Beşiktaş, Adana, Kayseri, Eskişehir ve Bodrum hastaneleriyle birlikte bu rakamı 27’ye çıkaracağız." Aydınlar, 2008 yılında ise 150 milyon dolar yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, "Buna ek olarak 3 hastanemizin yenilenmesi için de 35 milyon dolar harcadık" dedi.

Son nokta

Aydınlar, 191 yataklı Acıbadem Maslak’ın dünyada hastaneciliğin gelebileceği son nokta olduğunu belirterek, "Burası bir mükemmeliyet merkezi olarak Türkiye ve Acıbadem’in gururudur" dedi. Grubun dünyada bir rol model olduğunu söyleyen Aydınlar, "Türkiye’nin en büyük biyokimya ve patoloji laboratuarları bünyemizde yer alıyor. Brüksel ile Japonya arasındaki bölgede en gelişmiş 2 kök hücre laboratuar da sahibiz" diyo konuştu.

Tıp Fakültesi 1 numara olacak en fazla bursu biz vereceğiz

ACIBADEM Üniversitesi’nin 2009-2010 döneminde eğitime başlayacağını belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Üniversitemizde Tıp ve Sağlık Bilimleri fakültelerine ek olarak Sağlık Meslek Yüksek Okulu bulunacak. 160 öğretim görevlisinin eğitim vereceği Acıbadem Üniversitesi 5 yıl içerisinde Türkiye’nin bir numaralı Tıp Fakültesi’ne sahip olacak" diye konuştu. Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi’nin önümüzdeki yıl 400 öğrenci alacağına işaret ederek, şunları söyledi: "Öğrencilerin yüzde 28’ine burs vererek vakıf üniversiteleri arasında ilk sıraya çıkacağız. Tıp Fakültesi’ne 60 burslu öğrenci alacağız. Sağlık Meslek Yüksek Okulu’na da alınacak 100 öğrencinin de tamamı burslu olacak."

Rakamlarla Acıbadem

Hastane sayısı: 6

Tıp merkezi sayısı: 15

Yatak sayısı: 1367

Cirosu: 425 milyon TL

Çalışan sayısı: 7000

Hasta sayısı: 1.5 milyon
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 02:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?