22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Açıklamalar kafaları karıştırdı

Enerji Bakanı Güler, elektrik zammının karara bağlandığını ve Kasım’dan itibaren uygulanacağını söyledi. Oranı açıklaması beklenen Maliye Bakanı Unakıtan ise “Zam konusunda alınmış bir karar yok” dedi

2008 bütçesiyle birlikte netleşmesi beklenen elektrik zammında belirsizlik sürüyor. Elektrik zammı konusundaki ilk açıklamayı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, zammın gerekli olduğunu ve Kasım’dan itibaren uygulanacağını söyledi.

NTV’de soruları yanıtlayan Güler, “Alınan bir kararımız var. Kararları genelde Bakanlar Kurulu sonrası hükümet sözcüsü açıklar. Diğer konularda da neye karar verildiyse o arkadaşımız açıklıyor” dedi. Güler, Maliye Bakanı’nın bütçeyle ilgili sunumda zam oranlarını açıklayacağını belirtti ve “O açıklamazsa ben açıklama yaparım” diye konuştu.

UNAKITAN: ALINMIŞ ZAM KARARI YOK

Ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçeye ilişkin toplantıda “Onu da biz açıklarız” dedi ama ardından alınmış bir zam kararı olmadığını söyledi.

Unakıtan, “Ben şu anda Maliye Bakanı olarak şu, şu kadar zam yapacak diyemem. Zam yapılacaksa o da açıklanır. Artık bıçak kemiğe dayandı falan. Neyin bıçak kemiğe dayandı. Dedikoduların neticesi bu” şeklinde konuştu.

Dün gece Başbakan’ın katılmadığı Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan elektrik zam oranlarının sanayide yüzde 10, konutta yüzde 15 olarak açıklanabileceği belirtiliyor. Ancak son anda Başbakan Erdoğan’ın müdahalesiyle rakamların aşağı çekilebileceği de vurgulanıyor. Enerji Bakanı Güler, otomatik fiyatlandırmaya da 2008 yılı içinde geçileceğini ifade etti.

NTV
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 20:49:46
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 17:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?