25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Adabank'a 42 milyon dolar

Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 90 milyon ABD Doları muhammen bedelle bugün satışa çıkardı. İhalede tek katılımcı olarak Bank Pozitif yer aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü Çarşamba günü (bugün) saat 11.00'da, satışa çıkardı. İhale, TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Muhammen bedeli 90 Milyon ABD Doları olarak belirlenen Ticari ve İktisadi Bütünlük için sadece BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. teklifte bulundu.

BankPozitif'in kapalı zarf teklifi, 40 milyon ABD Doları oldu. Ardından TMSF Satış Komisyonu Başkan Yardımcısı Taner Yalçın, BankPozitif CEO'su Hasan Akçakayalıoğlu'na açık artırma aşamasında herhangi bir artırımda bulunup, bulunmayacaklarını sordu. Hasan Akçakayalıoğlu, bu aşamada bir artırımda bulunmak istemediklerini, pazarlık aşamasında bu konu ile ilgili bilgi vereceklerini söyledi. Bunun üzerine Taner Yalçın; İhale sonucunun Fon Kurulu onayına sunulacağını, Kurul'un ihaleyi bu aşamada sonuçlandırabileceğini, pazarlık aşamasına geçilmeme ihtimalinin de olabileceğini hatırlattı. Yalçın, artırımda bulunacaklarsa bu ihalede yapmaları tavsiyesinde bulundu. Bunun üzerinde Akçakayalıoğlu, tekliflerini, 42 milyon ABD Dolarına yükseltti. İhale bu bedelle son buldu.

BankPozitif'in 42 milyon ABD Doları teklifi, Fon Kurulu onayına sunulacak. Fon Kurulu'nun pazarlık ile devam etme kararı alması halinde pazarlık ihalesi, gelecek cuma, saat 11.00'da düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 14:30:05
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 15:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?