16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

ADSL kampanyası kaldırıldı

Türk Telekom, Rekabet Kurumu'nun talebi doğrultusunda ADSL'deki indirim kampanyasını kaldırdı.

Türk Telekom'un internet kullananlara sağladığı ve mahkemeye yansıyan farklı ADSL abonelik ücreti, tüketici lehine sonuçlandı. Ancak Telekom, Rekabet Kurumu'nun talebi doğrultusunda ADSL'deki indirim kampanyasını kaldırdı.

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, mahkeme kararına göre, tüketicilerin 2 yıllık sözleşmeleri olsa dahi, ileriye yönelik ödeme yapmaksızın aboneliklerini iptal edebileceğini bildirdi.

Hukukun Egemenliği Derneği'nin (HED), ADSL ücretlerinin 29.00 YTL'den 14.99 YTL'ya inmesi ve eski abonelerden yüksek ücret alınırken, yeni abonelerden düşük ücret talep edilmesi uygulamasının iptali için Tüketici Mahkemesi'ne açtığı dava, tüketici lehine sonuçlandı. Yüksek ücret ödememek için eski aboneliklerini iptal ettirmek isteyen kişilerden, imzalanan sözleşmeye dayanarak iki seneden arta kalan ayların ücretini de yüksek tarifeden alması üzerine Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem
Akyüz, Türk Telekom aleyhine açtığı davada, Hakem Heyeti'nin 'Eski abonelerin ileriye yönelik olarak hiç bir ödeme yapmaksızın, aboneliklerini iptal edebilecekleri' yolunda karar verdiğini ifade etti.

Ancak Telekom'un Rekabet Kurumu'nun "haksız rekabet" yapıldığı gerekçesiyle indirim kampanyasına birkaç gün önce son verdiğini hatırlatan Avukat Erdem Akyüz, "Hakem heyetinin kararına göre, bundan sonra tüketici sözleşmeyi tek taraflı istediği zaman iptal edebilecek. Tüketiciler, ileriye yönelik ödeme yapmadan aboneliklerine son verebilecekler. Kararın ardından tüketiciler 14.99 YTL'lik kampanyadan istifade ediyorlardı. Ancak 2-3 gün önce Telekom, Rekabet Kurumu'nun talebiyle bu kampanyaya son verdi"
dedi.

Avukat Erdem Akyüz, okulların açılmasına az bir süre kala yeni hükümet ile Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı'nın internet fiyatlarına el atmasını isteyerek, "14.99 YTL'ye internet hizmeti verilebiliyordu. Bundan da para kazanıyorlardı. Ancak keyfi bir durum söz konusu. Fiyatı yeniden 29 YTL'ye çektiler. Önümüzdeki günlerde bu keyfi durumdan dolayı mahkemeye bir kez daha başvuracağız. Amacımız tüketicilerin en uygun fiyatla internet hizmetlerinden yararlanması" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 15:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya deniz IP: 88.241.103.xxx Tarih : 9.09.2007 14:58:56

Ben temmuz ayında 14.99ytl lik kampanyadan yararlanarak üye oldum fakat ilk faturamdan kampanyanın iptali ile yüksek ücret ödedim. Şu anda bizde madur olmuş oluyoruz bana söylenen fiyatın dışında yüksek fatura ödeyeceğim. Bu konuda haklarımızı öğrenmek istiyorum. İki yıllık sözleşmeyi iptal edebilir miyim?