22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Akıllı çocuk parkı şirketi

Timsah ile Bezgin Bekir şirket kurdu, AKILLI çocuk parkı yapacaklar


Ünlü karikatüristler Mehmet Çağçağ ve Tuncay Akgün, çocuklar için oyun parkı yapacak.


Mizah dergisi Leman'da çizdiği Bezgin Bekir karakteriyle tanınan Akgün ile aynı dergideki Timsah karakterinin yaratıcısı Çağçağ, 'Dop İnşaat Endüstri' adlı bir şirket kurdu. Karikatürist ortaklar, oyun parklarını çocukların beden ve zekâ gelişimine katkıda bulunacak hale getirmek için belediyelerle çalışacak.

PARKLAR AKILLI OLACAK

'Doğal Oyun Parkları'nın kısaltması olan Dop, Beyoğlu Belediyesi'nin Leman'dan Cihangir Parkı için destek istemesi sonrasında doğmuş. Mehmet Çağçağ, "Cihangir Parkı için arkadaşlarımla ahşap hayvan heykelcikleri yaptık. Çocukların bunlarla keyifle oynadığını gördük. Türkiye'de parkların çok kötü dizayn edildiğini, basmakalıp yapıldığını ve kazalara açık olduğunu fark ettik. Dop fikri bunu değiştirmek hevesiyle filizlendi. Şirket, zekâ ve beden geliştirici akıllı park üniteleri dizayn etmek ve uygulamak için kuruldu" dedi. Kendi çocuğunun da parkta oynarken demir bir üniteye çarparak yaralandığını anlatan Çağçağ, tasarımlarda güvenliği ön plana alacaklarını söyledi.

SEKSEK GERİ GELİYOR

Parklarda seksek gibi unutulmuş oyunları da tekrar ortaya çıkaracaklarını ve yabancı tasarımcılarla da bağlantı kurduklarını söyleyen Çağçağ, "Belediyelerle çalışacağız. Bu parkların çocuklara faydasını gören belediyeler destek verecektir" dedi.

Çağçağ, karikatüristliğin yanı sıra, Leman, Yeni Harman ve LeManyak gibi 6 dergisi bulunan LM Basın Yayın şirketinin imtiyaz sahibi, Akgün de şirketin genel müdürü olarak görev yapıyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?