19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

AKP'ye geçen Kaya'ya bir ihale daha

AKP`nin CHP`den transfer ettiği Ağrı Milletvekili Cemal Kaya`nın şirketi Aram İnşaat 5 trilyonluk yapım işi ihalesi aldı.

ANKA`nın edindiği bilgiye göre, İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü`nün 4 trilyon 952 milyar tutarındaki yapım işi ihalesi ``CHP`nin Kürt sorununa duyarlı olmadığını`` gerekçe göstererek, AKP`ye transfer olan Ağrı Milletvekili Cemal Kaya`nın sahibi olduğu Aram İnşaat`a verildi. İşe başlama tarihinin 15 Eylül 2004 olduğu ihalenin sözleşmesinin ise 27 Nisan`da imzalandığı ortaya çıktı.

Cemal Kaya, CHP`den 2003 Ekim`inde istifa etmiş, 4 ay sonra da Botaş`dan 11 trilyonluk Samsun-Giresun-Ordu doğalgaz ana iletim boru hattı döşeme işini almıştı. Aram İnşaat`a verilen bu yeni ihalenin de Botaş ihalesinden 2 ay sonra gerçekleştiği belirlendi. Kaya`nın sahip olduğu Aram İnşaat, İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü`nün üç blokluk yeni bina inşaasını 12 Nisan 2005`e kadar tamamlayacak.

CHP`den AKP`ye transfer olan milletvekillerine kamu ihaleleri verildiği ve çeşitli konularda kazanç sağlandığına ilişkin iddialar kamuoyunda sıkça tartışılmıştı. Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu`nun aile şirketleri ile Adana Milletvekili Atilla Başoğlu`nun şirketlerinin vergi borcuna ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.
ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 18:47:00
Güncelleme :18 Ekim 2004 Pazartesi 16:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?