28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Akşamcılara kötü haber

Alkollü içki sektöründeki bazı firmalar, rakı fiyatlarına maliyetleri gerekçe göstererek zam yaptı. Mey İçki, Elda A.Ş., Burgaz şirketlerinin 25 Ykr ile 2 YTL arasında değişen zamlı ürünleri raflardaki yerini aldı.

Pazar lideri olarak gösterilen Mey İçki’nin Yeni Rakı’da yaptığı zam, diğer şirketleri de harekete geçirdi ve Elda ve Burgaz da fiyat artırdı.

GEREKÇE MALİYET ARTIŞI:

Elda A.Ş.’nin zamlı ürünleri hafta içinden itibaren raflardaki yerini aldı. Maliyetlerdeki artış nedeniyle zam kararı aldıklarını belirten Elda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, şunları söyledi: "Fiyatlara yaptığımız zam maliyet kaynaklı. Geçen yıldan bu yana maliyetlerimiz yüzde 10 arttı. Pazar liderinin ardından biz de zam yaptık. Ama yine de yüzde 10 artan maliyet girdilerinin karşısında zam oranını yüzde 5 oranında tuttuk. Maliyetleri kontrol edebilmek için zam yaptık. Biz akşamcıları onlardan çok düşünüyoruz. Faturalarını yükseltmek istemiyoruz." Sadece Burgaz Rakı ve Ata Rakı’ya zam yapan Burgaz A.Ş. de zamlara gerekçe olarak maliyet artışlarını gösterdi. Yeni fiyatların 18 Eylül’den itibaren geçerli olacağı belirtildi. Mercan ve Fasıl Rakı’yı üreten Tariş Tat, zam yapmadı. Tariş Tat Genel Müdürü Nazım Avşar, "Şu anda zam yapmayı planlamıyoruz.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 02:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?