22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ali Babacan iddialı konuştu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AK Parti dışında hiçbir partinin iktidar psikolojisinde ve hazırlığında olmadığını belirterek, "Biz iktidarız ve yine iktidar olma hazırlığındayız" dedi. 

Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TBCCI) yıllık geleneksel balosuna katılmak üzere Londra'da bulunan Devlet Bakanı Babacan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan bir gazetecinin önümüzdeki dönemde IMF ile ilişkilerin nasıl olacağı yolundaki sorusunu yanıtlarken, Uluslararası Para Fonu İcra Direktörleri Kurulunun 6. gözden geçirme ile ilgili çalışmalarını tamamladığını hatırlattı.

Türkiye'de halen seçim ekonomisi uygulanıp uygulanmadığı, bütçenin tutup tutmadığı, programın aksayıp aksamadığı yolunda tartışmaların sürdürüldüğünü belirten Babacan, "Bu şartlarda bir gözden geçirme daha tamamlandı. Alınan sonuç seçim ekonomisi uygulanıyor diyenlere bir yanıttır" dedi.

Geçmişte Türkiye'de büyük hatalar yapıldığını, günü kurtarma anlayışının Türkiye'nin krizden krize savrulmasına yol açtığını da ifade eden Babacan, AK Parti iktidarı olarak ekonomik programı tavizsiz uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu sırada bazı kişilerin spekülasyon yapmaya, kuru gürültü çıkarmaya devam edeceklerini bildiklerini de ifade eden Bakan Babacan, şöyle devam etti:

"Biz yolumuza devam ediyoruz. 4,5 yılda Türkiye'yi aldığımız yer belli getirdiğimiz yer belli. 2007 yılında da ekonomik programımızı uygulamaya devam edeceğiz. 2008 yılından sonra IMF ile hangi formatta, nasıl çalışacağımız kararı da gün gelince alınacaktır. Alternatif pek çok programlar vardır. Uluslararası kuruluşlarla çalışmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye'yi içe kapatmaktan değil, dışa açmaktan yanayız. Türkiye'yi global ekonomiyle entegre etmekten yanayız. Türk insanının refahı mutluluğu için çalışıyoruz."

"Yine iktidar olacağız"

Kendilerinin 7 yıllık bir plan ortaya koyduklarını, ne yapacaklarının ortada olduğunu da belirten Devlet Bakanı Babacan, şöyle devam etti:
"Reform programımızı açıkladık. Detaylar belli. Dünya alem yapacağımızı biliyor. Şu var ki AK Parti dışında hiçbir parti iktidar psikolojisinde değil. Herkes bir bakıma acaba kıyısından köşesinden muhalefeti nasıl yaparız, bunun hazırlığı içinde. Biz iktidarız ve yeniden iktidar olma hazırlığındayız. Diğerleri muhalefet söylemi içinde, iktidar hazırlığı içinde görmüyoruz onları." 

AA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 13:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?