15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Aliağa Petkim'de iş bırakma eylemi

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan PETKİM'in işçileri, iş bırakma eylemi yaptı.


Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Petro-Kimya Holding AŞ (PETKİM) Petrokimya Kompleksi Tesisleri A kapısında, iş bırakma eylemini gerçekleştiren işçilerle bir araya geldi.

Doğangül, işçilere son bir haftada Ankara'da PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Osman İlter ile yaptıkları toplu iş sözleşme görüşmeleriyle ilgili bilgi aktardı.

İlter'in görüşmelerde, "Türk-İş ve hükümet arasında yapılan Çerçeve Protokolü dışında daha başka ücret verilemeyeceğini, bunun hukuki zemininin bulamadığını" belirtiğini ifade eden Doğangül, şöyle dedi:

"Bu tutum yüzünden toplu iş sözleşme görüşmeleri tıkandı. Toplu iş sözleşmelerinin hukuki zemini sendika ve işveren karşılıklı oturması, diyalog ile sözleşmeyi bağıtlamasıdır. Eğer diyalog ile bitmezse, PETKİM işçisinin eylemlerle bu sözleşmeyi bitireceğini söyledik. Bugün toplanacak olan PETKİM Yönetim Kuruluna da bu mesajımız iletildi."

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Mehmet Salih Aydın, burada yaptığı konuşmada, eylem sürecinin başladığını, sözleşme bitinceye kadar da eylemin devam edeceğini bildirdi.

İşçilerin işbaşı yapmayarak ve satışı durdurarak, eylemlerini sürdürdüğü bildirildi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 14:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?