22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Alo buyrun Kaçak İşçi Hattı'

Hükümet, önümüzdeki yıl, kayıtdışı ile mücadele için 'Alo Kaçak İşçi Hattı' kuruyor.

İşçilerin sosyal güvenlik konusunda hak kayıplarının önlenmesi ve kişilerin en kısa ve kolay şekilde ihbar ve şikayetlerini yaparak kısa sürede sonuç alabilmeleri ve denetimlerin zamanında yapılabilmesi amacıyla ''Alo Kaçak İşçi Hattı'' kurulacak.

Hükümetin 2008 Yılı Programı'nda, çalışma yaşamı ve sosyal güvenlik alanında gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan hedeflere yer verildi.

Kamu İhale Kanunu'nda kayıt dışı istihdamla mücadele amacıyla değişiklik yapılacak, kayıt dışı işçi çalıştırdığı saptanan işverenin, tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin yanı sıra ortakları ve onların ortak olduğu diğer şirketlerde kamu ihalelerine 5 yıl süreyle giremeyecekler.

Kimlik Bildirme Kanunu'nda yapılacak değişiklikle genel kolluk kuvvetlerine ait karakollara il merkezlerinden de sorgulanabilen bilgisayar terminalleri kurulması yoluyla başta otel, özel sağlık kurumları, tatil köyleri olmak üzere her türlü ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlara ait bilgilerin sigorta müdürlüklerindeki bilgilerle çapraz kontrolü yapılabilecek ve bu iş yerlerinde kayıt dışı çalışanların sosyal güvenlik kapsamına alınması sağlanabilecek.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?