22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Alo' ucuzluyor

Danıştay 13'üncü Dairesi'ne Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Türk Telekomünikasyon Kurulu kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından tarifeler yeniden düzenlendi.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ve Türk Telekom yetkililerinin katıldığı basın toplantısında yeni tarifeye ilişkin bilgi verildi ve hukuki süreç değerlendirildi. Türk Telekom Pazarlama Direktörü Eren Demircan'ın, yeni tarifeye ilişkin verdiği bilgilere göre; yeni tarifeye göre uzak mesafede yüzde 55-60 indirim korunurken, şehiriçi görüşmeler yine standart hatta yüzde 16 ucuzluyor.

Türk Telekom, yargının yürütmesini durdurduğu tarife ile karşılaştırma yaptığı için şehiriçinde ucuzlama görüldü. Geçersiz tarife öncesi kullanılan tarife ile karşılaştırıldığında ise şehiriçi görüşmelere zam yapıldı. Türk Telekom'un yeni tarifesi 21 Temmuz Cumartesi günü uygulanmaya başladı.

Türk Telekom'un aynı karşılaştırması ile Hesaplı Hattaki şehiriçi indirim oranı ise yüzde 10 olacak. Daha önceki tarifelerde bulunmayan ancak 1 Mart tarihli tarife ile yeni bitirilmiş olan standart hattaki bedava gece kontörü uygulamasına son verildi ve hesaplı hatta uygulanan bedava kontör sayısı 100'e indirilmişti. Yeni tarifede ise bu uygulmaya yeni bir düzenleme getirildi. Hesaplı hattaki gece kontörlerinin kullanımı yıl sonuna kadar uygulanmak üzere gece saat 22:00 akşam saat 20:00'a çekildi.


anka
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:35:02
Güncelleme :25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?