16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Altın 9 ayın zirvesinde

İran'ın nükleer programı nedeniyle ortaya çıkan gerilim sonucu, Euro ile ham petrol ve altın fiyatları yükseldi. Altının onsu, 689 doları test ederek son 9 ayın en yüksek seviyesini görmüş oldu. 

Euro, ABD Doları karşısında, son yedi haftanın en yüksek değerine ulaştı. Euro, 1,3191 dolar düzeyinden işlem görüyor. ABD Doları, Merkez Bankası FED'in faiz oranlarını indirebileceği baskısını da üzerinde hissederken, Euro ise Avrupa Merkez Bankası'nın muhtemel bir faiz artırımı beklentisiyle değer kazanıyor.

İran kaygısı, ham petrolün varil fiyatının 61 doların üstüne çıkmasında etkili oldu. Amerikan ham petrolünün varil fiyatı 61.47 dolara, brent türü petrolün fiyatı ise 61.35 dolara çıktı.

Bu gelişme üzerine altın fiyatları da yükseldi. Altının onsu, 689 dolar düzeyine çıktı. Böylece 17 Mayıs 2007'den beri en yüksek seviyesine de çıkmış oldu. Geçen mayıs ayında 730 doları gören altın 26 yılın zirvesini test etmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradei, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine gönderdiği raporda, İran'ın BM Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen süre içinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmadığını belirtmişti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 13:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?