22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Altın Rehber'in yarısı satıldı

SEAT Pagine Gialle, Doğan Yayın Holding'in Altın Rehberine ortak oldu. İşte ortaklık bedeli...


Doğan Yayın Holding A.Ş. (DHY) ve SEAT Pagine Gialle S.p.A. arasında Türkiye'de telefon rehberi alanında yüzde 50-50'lik ortaklık anlaşması imzalandığı bildirildi.

İki şirketten yapılan ortak yazılı açıklamada, anlaşmaya göre SEAT'ın, DHY'nin yüzde 100 sahip olduğu ve Türkiye'deki ''Altın Sayfalar'' markasının sahibi Katalog Yayın ve Tanıtım Hizmetleri A.Ş.'ye 8,9 milyon YTL sermaye artırımı yoluyla iştirak ederek yüzde 50 oranında hisseye sahip olacağı kaydedildi.

Açıklamada, kurulacak ortaklığın Genel Müdürlüğüne SEAT tarafından Elivio Schiavo getirilirken, mali işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısının ise DYH tarafından aday olarak Yönetim Kuruluna sunulacağı belirtildi.

SEAT Üst Yöneticisi (CEO) Luca Majocchi ve DYH Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Yalçındağ'ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacakları ifade edilen açıklamada, ortaklığın Avrupa'nın önde gelen ve ''basılı-sesli-çevrimiçi (online)'' çoklu platform rehber hizmet sağlayıcılarından biri olan SEAT ile Türkiye ve Orta Avrupa'da gazete, seri ilan, dergi, TV, internet ve radyo iş kollarında faaliyet gösteren DYH'nin birbirini tamamlayan yönlerini bir araya getireceği vurgulandı.

Luca Majocchi, yaptığı değerlendirmede ''Bu adım SEAT'ın uluslararası genişleme stratejisinin bir parçasıdır. Türkiye yatırımı ile SEAT, büyük ve modern bir ülkede uzun vadeli ve çok değerli bir opsiyon yaratmaktadır'' görüşünü aktardı. Mehmet Ali Yalçındağ ise bu ortaklığın tüketiciler ve Türkiye'nin büyümesinde önemli rol oynayacak küçük-orta ölçekli işletmeler için ideal ürün ve hizmetleri sunacağını düşündüğünü kaydederek, ''Ortaklığın öncelikli olarak sunacağı basılı ve online rehber hizmetleri özellikle büyük şehirlerde tüketicinin hayatını kolaylaştıracak ve küçük-orta ölçekli kuruluşların tüketiciye ulaşımını etkin hale getirecektir'' dedi.

basından
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?