29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Altında ürküten kehanet!

Rus enerji devi Gazprom'un geçtiğimiz günlerde petrol fiyatlarının 250 dolara çıkabileceği iddiasının ardından, ünlü bir ekonomist de altın fiyatları için de benzer bir kehanette bulundu.

Küresel ölçekte 277 milyar dolarlık bir fona hükmeden Londra merkezli Schroder Investment Management'ın uzmanı tarafından yapılan açıklamada, yatırımcıların enflasyona karşı kendilerini korumak amacıyla altına yönelmesi sonucu altının ons fiyatının 5 bin dolara çıkabileceği öne sürüldü.

Şirketin gelişmekte olan piyasalar uzmanı olan Christopher Wyke, 'Enflasyon psikolojisi daha da derinleştikçe önümüzdeki yıllarda ons fiyatının bin dolara değil, 5 bin ya da daha ötesine çıktığını rahatlıkla görebilirsiniz' dedi.

Dünyanın üçte ikisi nüfusunun yüzde 10'dan fazla enflasyonla başetmek zorunda kaldığını ve yatırımcıların birikimlerini korumak için altına yöneltiğini belirten Wyke, düşük faiz oranları ve artan enflasyonun, yatırımların değerini aşındırdığını savundu. Wyke, gelişmekte olan ülkelerin önclüğünde merkez bankalarının 20 yıldır ilk kez altında net alıcı haline geldiğini belirterek, bunun da fiyatların yükselmesinde etkili olacağını vurguladı.

Hong Kong'daki bir basın toplantısında konuşan Wyke, dünya genelinde altın üretiminin 1937'den beri en düşük düzeye indiğini, bulunan yeni altın kaynaklarının ise az olduğunu kaydetti.

Altının ons fiyatı halen 882.6450 dolardan işlem görüyor

...
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 22:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?