19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ankara Derviş Günday'ı devirmeye hazırlanıyor

Futbol Federasyonu seçimlerine müdahalesi tartışma yaratan hükümetin, şimdi de TESK Başkanı Günday'ı devirmek için harekete geçtiği, kuruluşun genel kurulunu engellediği iddia ediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine 'siyasi müdahale' ile ilgili tartışmalar sürerken, hükümetin şimdi de Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nun (TESK) 25 Ocak'ta yapılacak genel kuruluna müdahale ettiği iddiaları gündeme geldi.
TESK'in genel kurulunun 25 Ocak, çoğunluk sağlanamazsa 28 Ocak'ta Büyük Anadolu Oteli'nde yapılacağı duyurulmuştu.
Yüksek maaşı tartışma yaratan TESK Başkanı Derviş Günday'ın, 'hükümetin baskısı'nı anlatmayı planladığı toplantıya; CHP, DYP, MHP ve ANAP genel başkanları katılacaklarını bildirdi.
Ancak Ankara Valiliği, son anda TESK'e yazı göndererek, genel kurulun trafik ve güvenlik sorunları nedeniyle yapılamayacağını açıkladı.
Bir TESK yetkilisi, "28 Ocak'ta kongre yapılamazsa hükümete kayyum atama yetkisi geçecek. Amaçları, kayyum heyetiyle 2 - 3 ay içinde seçime gitmek ve Günday ile ekibini devirmek" değerlendirmesinde bulundu.


Derviş Günday: Gerekçeler yapay
Günday, 18 Ocak'ta Ankara Valiliği'ne gönderdiği itiraz yazısında, şu değerlendirmelerde bulundu: "Toplantının Büyük Anadolu Oteli'nde yapılmasına ilişkin gerekçeler, gerçekle bağdaşmayan yapay gerekçelerdir. Güvenlikle ilgili gerekçelerin daha önce yapılmış çok geniş kapsamlı toplantılar nedeniyle tutarlı bulunmadığı açıktır. Son dönemde (...) pek çok genel kurul toplantısı bu mekânda yapılmıştır."
Milliyet/Aydın Hasan
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 11:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?