30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Asgari ücrette 2. raund yarın

Yeni asgari ücret için ikinci toplantı yarın. Toplantıda, ekonomik ve sosyal veriler değerlendirilecek. Halen yürürlükte olan asgari ücret geçim indirimi dahil 503 YTL.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere yarın ikinci kez bir araya gelecek. Taraflar, ikinci oturum için Türk-İş Genel Merkezi'nde buluşacak. Toplantıda, ilk oturumda alınan karar gereği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan istenen ekonomik ve sosyal göstergeler değerlendirilecek.

TARAFLAR NE İSTİYOR?
Türk-İş, kriz ortamında asgari ücretin toplumdaki toplam satın alma gücünü artırıcı bir kaldıraç olarak değerlendirilmesini istiyor. Ayrıca, hesaplamada çalışanın ailesinin dikkate alınması talep ediliyor. TİSK ise, en az ücretin brüt düzeyinin artırılmasında, 2009 yılı enflasyon hedefinin esas alınmasını ve asgari ücretin üzerindeki vergi-prim yüklerinin azaltılmasıyla net ücrette artış sağlanmasını savunuyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 05:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OLCAY GENÇTÜRK TURGUTLU MANİSA IP: 88.251.252.xxx Tarih : 14.12.2008 17:39:55

GÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA ASKERİ ÜCRETİN EN AZ 900 YTL OLMASI GEREKİR 500 YTL GİBİ KOMİK BİR RAKAMI BAŞBAKANA VERİN BAKALIM KAÇGÜN GEÇİNE BİLECEKLER BODRUMDAKİ OTELİN BİR GECELİĞİ BİLE ETMEYEN RAKAMLA VATANDAŞ NASIL GEÇİNİR.İNSAF EDİNDE BİRAZDA MİLLETİ DÜŞÜNÜN YANDAŞLARINIZA DAĞITACAĞINIZA MİLLETE HAKKIKNI VERİN KİMSEYİ AYIRD ETMEYİN ADALETLİ OLUN İSMİNİZİN HAKKINI VERİN. YOKSA SEÇİMLERDEN SONRA TÜRKİYE YUNANİSTAN DAN DAHA KÖTÜ OLACAK ÖNLAMİNİ ALIN MİLLET AÇ SEBİL PERİŞAN DURUMDA.