27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

'Aşırı kısıtlamak doğru değil!

Bakan Günay: İçki reklamına aşırı kısıtlama doğru değil

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, alkollü içkilere getirilen reklam kısıtlamasıyla ilgili olarak, “Aşırı kısıtlamayı doğru bulmuyorum. Hele Türkiye’nin kendisine özgü içkilerinin üretilmesini kısıtlayacak bir boyuta taşımasını da doğru bulmam” dedi

Henüz konunun ayrıntılarını takip etme fırsatı bulamadığını söyleyen Günay, ancak bunun Türkiye’nin tanıtımına zarar vermeyecek şekilde olmasını uygun gördüğünü ifade etti. Özellikle gençleri içkiye özendirmenin doğru bir davranış olmadığını belirten Günay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama belli bir olgunluğa ermiş ve belli bir ekonomik geliri sağlamış olanın, kendi tercihlerine karışamayız. Kaldı ki dünyada, uygar çevrelerde içki bir yaşam tarzı olarak da yer alıyor. O yüzden aşırı bir kısıtlama getirilmesini doğru bulmuyorum. Hele Türkiye’nin kendisine özgü içkilerinin üretilmesini kısıtlayacak bir boyuta taşımasını da doğru bulmam.”

‘Sektörü desteklemeliyiz’
Tarih boyunca Anadolu’daki duvar resimleri, freskler, gravürler ve mitolojide üzüm ve şarabın yer aldığına dikkati çeken Günay şöyle konuştu:
“Bütün bu kalıntılardan amforalar, zeytinyağları çıkıyor, amforalarda şarap taşındığı belirleniyor. Türkiye bu doğası, bu güneşi, bu toprağıyla eğer çalışırsa, biz sektörü desteklemekten yanayız. Tabii öteki bakanlıkların da desteklemesi gerekir. Türkiye dünyanın çok iddialı şaraplarını üretebilir.”

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?