16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Askerî ihaleler takibe alınıyor

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü'nün askerî mühimmat tedariki ihalelerine katılım şartları zorlaştırıldı. Devlet şirketi, her türlü silah, mühimmat ve patlayıcı maddelerle benzerlerini imal ve tamir etmekle yükümlü.

Artık MKEK'in askerî mühimmat ihalelerinde firmalar, teklif alma ve teklif değerlendirme sürecinde denetlenecek. Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya bunlara teşebbüs edenler, devre dışı bırakılacak. Ayrıca alternatif teklif verebilme halleri dışında, bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif verilemeyecek.

Kurumun söz konusu alım ihalelerinde, firmalardan daha önce az sayıda istenilen belge sayısı da artırıldı. Genel müdürlüğün bu ay içinde tekliflerini alacağı 180 bin tabanca ve yivli av tüfeği fişeği alımı ihalesine de şartnamede belirtilen kriterlere uygun firmalar katılabilecek. Şartnamede belirtilen esaslara uymayan firmaların teklifleri dikkate alınmayarak kapsam dışı bırakılacak. MKEK'nin yapacağı askerî amaçlı her türlü mühimmat malzemesi alımı ile ilgili ihalelerine getirilen yeni düzenlemeyle satın almaların daha etkin ve sağlıklı yapılması amaçlanıyor.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 04:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?