26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Atasay Dubaili ile yolunu ayırdı

Atasay Grup Başkanı Cihan Kamer, Emaar Properties'teki yüzde 40'lık hissesini firmaya devrederek ortaklıktan ayrıldı. Devrin ardından iki firma kendi markalarıyla faaliyetlerine devam edecek..

Türkiye'ye 2006'da giren Emaar Properties ile Atasay ortaklığı sona erdi. Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer Emaar Properties'te sahip olduğu yüzde 40 oranındaki hisseyi firmaya devrederek yolları ayırdı. Yapılan anlaşmayla Emaar Properties, Emaar Türkiye'nin tamamına sahip oldu.

Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, "Grup olarak, çok gerekli olmadıkça kredisiz iş yapma prensibimiz bulunuyor. Bu aynı zamanda bizim aile kültürümüz. Likitte kalma kararımız doğrultusunda, 2008 ortalarında Emaar ile görüşmelere başladık. Hedefimiz, likiditemizi koruyarak, kurum ve markamızı en iyi şekilde temsil etmek. Tüm devir işlemlerini ise 22 Ocak itibariyle bitirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

İNŞAATTA FIRSATLAR OLUR
Kısa vadede gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında planladıkları bir projenin söz konusu olmadığını belirten Kamer, "Bununla birlikte gayrimenkul sektöründe orta vadede fırsatlar olacağını düşünüyorum. Mevcut projelerden farklılaşacak, Tükiye'ye değer katacak, uluslararası arenada da ses getireceğine inandığımız projeleri değerlendireceğiz. Emaar Properties ile Toskana Vadisi Evleri Projesi'ni hayata geçirdik. Misyonumuzu tamamladık" dedi.

Atasay olarak 2008'in başında grubu yeniden yapılandırma kararı aldıklarını ve potansiyel gördükleri tüm sektörlerde fırsat olduğu takdirde var olmak üzere yapıyı yeniden kurguladıklarını dile getiren Kamer, "Emaar'daki hisselerimizin tümünü devretmemiz de bu konuda attığımız adımlardan biridir" dedi.

YENİ BİR ORTAKLIK YOK
Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban ise Emaar Properties'in yüzde 100 iştiraki haline gelen Emaar Türkiye'nin yatırımlarına konutun yanı sıra, alışveriş merkezleri, eğitim, sağlık, turizm ve eğlence sektöründeki faaliyetleri ile devam edeceğini söyledi.

Emaar için Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Ozan Balaban, "Emaar'ın Türkiye'deki ilk yatırımı 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi Evleri Projesi. Bu yatırıma ek olarak Emaar önümüzdeki birkaç yılda 5 ila 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor" dedi. Balaban, yeni bir ortaklık yapısının ise gündemde olmadığını ifade etti.

Sabah
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 18:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?