19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Avea'dan uzak mesafe imzası

Avea, uzak mesafe telefon işletmeciliği konusunda yetkilendirilmiş şirketlerden İşnet, Borusan Telekom, Koç.Net, Doğan Telekonümikasyon ve Global İletişim ile ara bağlantı sözleşmesi imzaladı.

Yapılan sözleşmelerle, UMTH işletmecileri hem ulusal hem de uluslararası kaynaklı çağrıları Avea şebekesinden sonlandırabilecek, Avea şebekesinden kaynaklanan çağrıları da yurt dışına taşıyabilecek.

Ara bağlantı sözleşmesi imza töreninde konuşan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, sektördeki işbirliklerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu işbirliklerinin telekomünikasyon sektörüne katkı sağlama ve pastayı büyütme amacı taşıdığını söyledi.

Türk Telekom, Avea, Telsim ve Turkcell'in sektörün lokomotifi olduğunu belirten Acarer, "Türkiye'deki telekom sektörüne, Türkiye'deki fikri ve maddi mülkiyete katkı sağlayan her kuruluş başımızın tacıdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Acarer, yapılan son işbirliği anlaşmalarının henüz meyvelerini vermediğini, bunların gerçekleşmesiyle Türkiye'deki telekom sektörünün çok farklı olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye'deki telekom sektörü çok büyük bir ivmeyle değişiyor, gelişiyor. Bu anlaşmalarla sektörün çeşitlendiğini, büyüdüğünü göreceksiniz. Biz şu anda hasat almıyoruz, tohum attık. Pastanın büyümesiyle sektördeki payların da büyüyeceğine inanıyoruz. Rakipler aynı zamanda ortak oluyorlar.

Ara bağlantıda ücret farklılıkları olması sağlıklı bir yapının oluşması için kaçınılmaz bir şey. Turkcell, Telsim ve Avea arasında ara bağlantı konusunda yüzde 10'ar bir fiyat farkı var. Yapı dengelendiğinde bu ortadan kalkacak."


ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 12:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?