24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Avea'ya yeni genel müdür

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin satışına dair sürecin tamamlanmasının ardından, 24 Kasım 2005 tarihinde gerçekleşen Avea'nın ilk Yönetim Kurulu toplantısında Cüneyt Türktan Avea'nın Genel Müdürü olarak atandı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Cüneyt Türktan, üç yılı aşkın bir süredir Romanya'da, Oger Telecom'un Inquam ile ortak iştiraki olan Zapp'ın Genel Müdürü olarak görev yapmakta idi. Romanya'nın ilk mobil operatörü olan Zapp, yeni nesil 3G network teknolojisi ile ses ve veri iletişimi hizmetleri sunuyor. Türktan'ın yöneticiliği döneminde şirketin cirosu 10 katına yükseldi. Cüneyt Türktan, 2002 yılında Oger Telecom'a katılmasından önce, 1994-2001 yılları arasında Turkcell'in Genel Müdürlüğü görevini sürdürdü.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Avea Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Paul Doany konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"GSM sektörünün Türkiye'de gelişimine büyük katkısı bulunan ve bu konuda büyük bir deneyime sahip olan Sayın Türktan'ın atanması, Avea'ya olan taahhüdümüzün somut bir göstergesidir. Sayın Türktan'ın yönetiminde Zapp, en yeni teknolojiler ve buluşlar aracılığıyla müşterilerine çığır açan hizmetler sunmuştur. Sayın Türktan'ın liderliğinde Avea'nın sahip olduğu potansiyeli sonuna kadar kullanacağına inanıyoruz."

Telecom Italia'yı temsilen Avea Yönetim Kurulu üyeliğini yürüten Giampaolo Zambeletti de atamaya ilişkin, "Sayın Türktan'ın, telekomünikasyon sektöründeki deneyimi ve yöneticilik vasıfları sayesinde, Avea'yı gelecekte başarıya taşıyacak stratejileri oluşturarak uygulayacağına inanıyoruz. Sayın Türktan'ın yönetiminde Avea'nın büyümeye devam edeceği ve daha da rekabetçi olacağı konusunda şüphemiz yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?