30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Ayakkabı'nın kalbi İzmir'de atacak

Türk ayakkabı sektörünün kalbi, İzmir'de düzenlenecek olan Ayakkabı/Yaz  Fuarı'da atacak.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ), İzmir Ayakkabıcılar Odası, EGEAYSAD (Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği) ve sektör temsilcilerinin desteğiyle düzenlenen Ayakkabı/Yaz 2008 - 23. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, yarından itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Ayakkabı/Yaz Fuarı'na Türkiye toplam ayakkabı üretiminin yüzde 40'ını gerçekleştiren ve merkez konumunda olan İzmirli ayakkabıcıların yanı sıra İstanbul, Gaziantep, Bursa, Konya, Denizli, Ankara, Manisa, Hatay, Antalya, Isparta, Adana ve Adapazarı'ndan toplam 185 firmanın katılacağını belirtti.

Geçen yılki fuara 192 firmanın katıldığını kaydeden İşleyen, sergilemenin iki holde yapıldığı 22. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı'nı toplam 8 bin 700 kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

İşleyen, bu yıl yapılacak fuarın profesyonel ziyaretçilere açık olacağını, fuarda kadın, erkek, çocuk ve spor ayakkabı modelleriyle terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları, sektörel yayınlara yer verileceğini duyurdu.

VİTRİNLERDEN ÖNCE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

İşleyen, 2008 yılının yaz modellerinin yüzlerce çeşidinin profesyonel ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını, fuarda düzenlenecek defileler ile ayakkabıların, vitrinlerden önce İzmir'de görücüye çıkacağını belirtti.

Türk ayakkabı sektöründe yılda 230 milyon çift ayakkabı satıldığını ve yaklaşık 400 bin kişinin çalıştığını ifade eden İşleyen, sektörde 40 bine yakın işletme bulunduğunu da vurguladı.

Türkiye'de üretilen ayakkabıların yüzde 45'ini kadın, yüzde 30'unu erkek, yüzde 25'ini de çocuk ve bebek ayakkabılarının oluşturduğunu anlatan İşleyen, ''Ayakkabı fuarını her geçen yıl artan dinamizmle gerçekleştiriyoruz. Fuarlarımızı sektörün öncü kuruluşlarıyla ve sektörün kalbinin attığı kentte düzenlemenin gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'nin öncü ayakkabı fuarı yine İzmir'de gerçekleşecek'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 10:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?