22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ayazağa Garajı ihalesi iptal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Ayazağa Garaj İhalesi' olarak bilinen 500 otobüslük hattı ihalesini iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'nin Ayazağa Garajı ve bu garajdan servise verilecek 500 otobüslük hattın 10 yıl süreyle özelleştirilmesi ihalesini iptal ettiğini bildirdi.

Topbaş, Saraçhane'deki başkanlık sarayında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul Halk Ulaşım, Yeni İstanbul Halk A.Ş, Öz Ulaş A.Ş, Macar Eurobus İnvest ve Metropolitan'ın oluşturduğu konsorsiyumun 56 milyon 780 bin YTL'lik teklifle kazandığı ihalenin, Macar şirketi hakkında gelen olumsuz rapor üzerine iptal edildiğini söyledi.

Topbaş, ihaleyi kazanan konsorsiyumun partnerini özel bir ekiple incelettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''İETT'nin Ayazağa Garajı ile ilgili ihale, şartları uymadığı için iptal edildi. Yeni bir ihaleye girmiyoruz. 500 otobüs aldık, yetmiyor. İstanbul'a 2 bin otobüs daha lazım. Yeni otobüs kazanımı konusunda bir çalışma yapmamız lazım. İlk
defa söylüyorum. Yeni bir şirket kuruyoruz. Otobüsü olan bu şirkete dahil olacak. Yeni bir işletme modeli olarak hasılattan veya kazanımdan paylarını parçalı olarak alacak. Çok daha modern, özel sektör mantığıyla çalışacak bir şirket olacak. Şirkete dahil olacak otobüslerde aranacak kalite ve özellikler sonra belirlenecek.''

2 MART'TA YAPILMIŞTI

İETT Genel Müdürlüğünün ''Ayazağa Garajı ve bu garajdan servise verilecek 500 otobüslük hattın 10 yıl süreyle kiraya verilmesi'' ihalesi, 2 Mart 2007 tarihinde yapılmıştı.

Muhammen bedeli yıllık 22 milyon 731 bin 246 YTL olarak belirlenen ihaleye İstanbul Halk Ulaşım, Yeni İstanbul Halk A.Ş, Öz Ulaş A.Ş, Macar Eurobus İnvest ve Metropolitan şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumun yanı sıra Güneş Albayrak Turizm Şirketi, Turex Turizm ve Efa Tur ortak girişimi ile Kara Turizm Sanayi, Hilal Meşrubat Dağıtım Pazarlama ve Teknik Atık Yönetim Ticaret Ltd. ortak girişmeleri katılmıştı.

İhaleyi 5 saat ve 55. tur sonunda 56 milyon 780 bin YTL ile İstanbul Halk Ulaşım, Yeni İstanbul Halk A.Ş, Öz Ulaş A.Ş, Macar Eurobus İnvest ve Metropolitan'ın oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihalenin ardından İETT yöneticileri ve teknik personelden oluşan 5 kişilik bir ekip göndererek Macaristan'da toplu taşımacılık yapan şirketi inceletti.

Ekibin 10 günlük çalışma sonucunda hazırladığı raporu inceleyen Topbaş, şirketin İstanbul'da istenilen düzeyde toplu taşımacılık yapamayacağına karar vererek 7 ay sonra ihaleyi iptal etti.

Topbaş'ın ihaleyi iptal ettiğine dair resmi yazıyı da konsorsiyum şirketlerine gönderdiği belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?