19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Aydınlı, satışlarını yüzde 73 artırdı

AYDINLI GRUP YENİ FİYAT POLİTİKASININ MEYVELERİNİ TOPLUYOR

Aydınlı Grup'un "sezonda sezon sonu fiyatlar" sloganıyla iki ay önce hayata geçirdiği yeni fiyat politikası sayesinde satışların önceki yıla göre yüzde 73 oranında arttığı bildirildi.

Ahmet Said Kavurmacı, Aydınlı Grup'un 11 Eylül itibariyle hayata geçirilen yeni fiyat politikasıyla kaydedilen sonuçları basın mensuplarıyla paylaştı. Les Ottomans Otel'de gerçekleştirilen sohbet toplantısında Kavurmacı, 11 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında Aydınlı Grup'un tüm markaları genelinde, 2008'in aynı dönemine göre, ciro bazında yüzde 59, adetsel bazda da yüzde 73 artış kaydettiklerini belirtti. Kavurmacı, "Türkiye'de ilk kez Aydınlı Grup'un uyguladığı bu yeni iş modeliyle hazır giyimde Pierre

Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn. markalarımızın tüm ürünlerinin fiyatlarını, tüketiciler için uygun bir seviyeye indirip sabitledik. Söz verdiğimiz gibi, sezon ve sezon sonu ayrımını ortadan kaldırdık, kaliteyi yılın 365 günü ulaşılabilir hale getirdik. Tüketicilerimizi, ürünün gerçek değeri ile tanıştırdık" dedi.

Yeni fiyat politikası sayesinde, mağazalara giriş-çıkış sayısının arttığını belirten Kavurmacı, "Ürün devir hızları yüzde 172, kesilen fatura sayısı da yüzde 89 oranında arttı. İki ay içinde birden fazla kez alışverişe gelen müşteri sayısında artış kaydettik. Mağazalarımıza birden fazla kez alışverişe gelen müşterilerimizin sayısı, tüm müşterilerimize oranla yüzde 24 iken, bu oran 2009 yılında yüzde 30'a yükseldi. 2008'de 11 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında birden fazla kesilen fatura sayısı 9 bin 687 iken bu sayı 2009'un aynı döneminde 19 bin 257 oldu; yani yüzde 198'lik bir artış yaşandı. Tüketicilerin 'erteleme' psikolojisini alışverişe döndürmeyi başardık. Bunu, kalitemizden ödün vermeden, 2 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bu sonuçlar, müşteri anlayışına yönelik, tüketici odaklı bir yeniliğin pozitif geri dönüşlerinin ne kadar hızlı ve verimli olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu" diye konuştu.

Türkiye'de ilk ve tek olan bu iş modeliyle sektöre öncülük ettiklerini ve sektörde yeni bir ufuk açtıklarını ifade eden Ahmet Said Kavurmacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz ay Perakende Günleri'nde konuşan La Rinascente CEO'su Vittorio Radiance, indirimlerin tüketiciler arasında paniği arttığını belirterek, 'indirim yapmaya devam ederseniz, yakında mağazalara gelecek müşteriniz kalmayacak' dedi. Biz Aydınlı Grup olarak, Radiance'nin bu teorisini ondan 1,5 ay önce pratiğe dönüştürmüştük. Ne denli doğru bir hamlede bulunduğumuzu onun sözlerinde de görüyoruz."

Türkiye ayakkabı sektöründe son dönemde üretici firmalar arasında yaşanan tartışmaları da örnek gösteren Kavurmacı, "İndirimler konusunda ülkemizdeki sıkıntıyı bu tartışmalarda da görmek mümkün. Önde gelen ayakkabı üreticileri, birbirlerini sanal indirimler yapmakla ve tüketiciyi kandırmakla suçluyorlar. Bu durum hem firmaların güvenilirliğine hem de tüketici memnuniyete büyük zarar veriyor. Bizim öncülük ettiğimiz bu uygulamanın sektörde giderek yaygınlaşmasını ve bu indirim karmaşasının son bulmasını diliyoruz" diye kaydetti.

Ahmet Said Kavurmacı, Aydınlı Grup olarak, müşteri hizmetlerinde de yenilikleri ve ilkleri hayata geçirmeyi kendilerine hedef edindiklerini ve bu kapsamda iki yıl önce Fashionality Card'ı lanse ettiklerini söyledi. Fashionality Card'ın bugün 400 bine yakın üyesi bulunduğunu kaydeden Kavurmacı, "Pierre Cardin, U.S. Polo Assn., Cacharel, Aydınlı mağazaları ve Aymerkez alışveriş merkezleri ile anlaşmalı işyerlerinden yapılan alışverişlerde, kart sahibi müşterilerimize büyük avantajlar sağlıyoruz. Her geçen hafta yaklaşık 4 bin müşterimiz daha Fashionality dünyasına katılıyor" diye konuştu.

Yeni fiyat politikası uygulamasıyla sektöre yön verirken, kendi iş yapış biçimlerini de gözden geçirdiklerini anlatan Kavurmacı, "Özellikle Pierre Cardin markamızda başlattığımız gençleşme hareketinin de pozitif sonuçlarını görmeye başladık. Lansmanını İstanbul Fashion Days kapsamında yaptığımız ve Türkiye'den dünyaya ihraç ettiğimiz Weekend line'ımıza genç kesim yoğun ilgi gösteriyor. Yaptığımız araştırmalardan da en büyük müşteri kitlemizi 25-35 yaş aralığının oluşturduğunu görüyoruz" diye bildirdi.

Aydınlı Grup olarak 2008 yılında 225 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini, 22 milyon dolarlık da ihracat yaptıklarını dile getiren Kavurmacı, 2009'da gerçekleşen cirolarının 232 milyon TL, ihracatlarının da 20 milyon dolar olduğunu ifade etti. Kavurmacı, "2010 yılı için de kendimize 250 milyon TL ciro hedefi koyduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:58:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 09:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?