22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Aygün DP'den, Çağlayan AKP'den...

22 Temmuz seçimi, siyaset dünyasını olduğu kadar ekonomi dünyasını da harekete geçirdi. Ekonomi çevrelerinin yakından tanıdığı ve açıklamalarıyla kamuoyu tarafından da bilinirliği yüksek isimler, siyasi partilerin gözdeleri arasına girdi. 

Siyasete gireceği konusunda 2002 yılında çok fazla spekülasyon yapılan ancak o zaman milletvekili adayı olmayan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Demokrat Parti'den milletvekili adayı oluyor.

ANKARA 2'NCİ BÖLGE

GAZETEPORT'a açıklama yapan Sinan Aygün, konuyla ilgili olarak dün Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştüğünü ve destek aldığını belirterek, "Şimdi de Meclis toplantısı yaparak ATO Meclis üyelerinin görüşlerini alacağım. Salı ya da Çarşamba günü konuyla ilgili kesin açıklamayı yaparız" diye konuştu. 

Aygün, seçim bölgesinin muhtemelen Ankara 2'nci bölge olacağını ifade etti. 

Milletvekilliği konusunda Mehmet Ağar'dan teklif aldığını ifade eden Aygün, "Geçen seçimlerde siyasete girmemek için çok direndim. Ancak bu seçimlerde gelen ısrar çok fazla oldu, dolayısıyla karşısında duramadım" dedi.

BAKANLIK SÖZÜ YOK

Bakanlık konusunda herhangi bir söz almadığını da ifade eden Sinan Aygün, "Ancak, o parti yöneticilerinin taktiridir. Bizim tecrübe ve birikimlerimizden yararlanmak isteyeceklerdir diye düşünüyorum" diye konuştu. 

AKP'NİN SÜRPRİZ ADAYI; ÇAĞLAYAN

Seçim öncesi partilerin gözde isimlerinden biri de Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'dı. Özellikle bedelli askerliğin çıkarılması konusundaki katkılarıyla tanınan Zafer Çağlayan, AKP'den milletvekili olmak için adaylık başvurusu yaptı. AKP'nin seçim stratejisi olarak belirlediği vizyon değişimi açısından önemli bir yere sahip olan Çağlayan'ın adaylığının Başbakan tarafından açıklanması bekleniyor. Ancak, AKP'nin yine strateji olarak isimleri küçük gruplar halinde aralıklı olarak açıklayacağı ifade ediliyor.





Gazeteport
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 09:00:39
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 09:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?