22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Aygün'e suikast hazırlığı'

Ankara polisi, gelen bir ihbar üzerine alarma geçti. Polisi arayan bir kişi, ATO Başkanı Sinan Aygün'e suikast düzenleneceğini söyledi. Harekete geçen polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e suikast yapılacağı ihbarı, başkent polisini alarma geçirdi. 155 Polis İmdat servisine gelen ihbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunda, İstanbul'dan geldikleri belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. 

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir süredir tehditlerle karşılaşan Aygün'e yönelik suikast girişiminde bulunulacağı yönünde bir ihbar aldı. 

155 Polis İmdat servisini arayan ve adını vermeyen kişi, "İstanbul'dan özel otomobille geldiğim 3 kişi Aygün'e suikast girişiminde bulunacak. Bu kişiler şu anda Balgat'ta bir otelde kalıyor" dedi.

Silah ve uyuşturucu çıktı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, İstanbul'dan Ankara'ya gelen 3 kişinin Balgat'ta kaldığı oteli kısa sürede buldu. 

Otele baskın yapan polis, Efraim Ö., Sefer Ş. ve Mustafa Y. adlı kişileri gözaltına aldı. Polis, aramada bir adet ruhsatsız silah ve 15 adet uyuşturucu hap da ele geçirdi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan zanlılar, alacaklarını temin etmek için Ankara'ya geldiklerini belirterek, "Aracımızın plakası yeni. Bu aracı alacaklı olduğumuz kişi biliyordu. Paramızı vermemek için bizi ihbar etti. Bizim Aygün'le bir ilişkimiz ve sorunumuz yok" diye ifade verdi. Zanlıların kaldıkları otel odasında uyuşturucu madde çıkması üzerine, konuyla ilgili soruşturmayı Narkotik Büro Amirliği devraldı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 07:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?