19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Aymar 3 markayı satın aldı

Sıvıyağ sektörünün önde gelen markalarından Aymar, gıda sektöründeki yatırımlarını hızlandırarak, Türkiye'nin önde gelen üç büyük gıda markası Çapamarka, Bozkurt Reçelleri ve Vita Yağı'nı satın aldı.

Aymar'dan yapılan açıklamaya göre, 2009 yılında başlattığı çalışmalara hız kazandırarak tüketicilerin kalbine taht kuran üç markayı bünyesine katan firma, beş yıl içinde gıda sektörünün üç büyük markasından biri olmayı hedefliyor.

Aymar; un, hazır çorba, toz tatlılar, buğday nişastası, mısır nişastası ve pirinç unu ürün gruplarında uzun yıllar tüketicilerin en tercih ettiği marka olan Çapamarka, Bozkurt Helva ve Reçelleri ile Türkiye'nin ilk margarin markası Vita Yağı'nı Türk tüketicisiyle daha fazla buluşturmayı hedefliyor.

Aymar İcra Kurulu Başkanı Nihat Özyurt, "Sıvı yağ markası olarak, tüketicimiz ile başladığımız yolculukta istediğimiz konuma ulaştık. Tüketicilerin en çok tercih ettiği lider sıvı yağ markalarından olduk. Tüketicilerin Aymar'a duyduğu sempati ve güven ile hedeflerimizi büyütmeye karar vererek, 2009 yılında mutfak markası olma yolunda yatırımlarımıza başladık. Yatırımlarımızın en önemli kısmını oluşturan Türkiye'nin gözdesi ve tüketicilerimizin yakından tanıdığı Çapamarka, Bozkurt Reçelleri ve Unilever'in

Türkiye'deki ilk markası olan Vita Yağı'nı bünyemize katarak, gıda sektörünün en büyük oyuncularından biri olma yönünde adım attık. Bundan sonraki hedefimiz, Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırarak, markalarımızın gelişmesini sağlayacak reçel, un, bakliyat, çorba vb. ürün gruplarını da ilave ederek, beş yıl içinde üç büyük gıda markasından biri olmaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 10:53:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 16:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?