22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bakan Koç'un derdi başka!

"Türkiye 7000 Yıllık Tarih" sergisini açmak için Roma’ya giden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2006’da turizmde en büyük darbeyi İsviçrelilerden yediklerini söyledi. İsviçreli turist sayısının yüzde 50 düştüğünü belirten Koç, Türkiye-İsviçre maçının yeniden oynanmasını istedi.

İTALYAN turizm medyası ve turizm operatörleri için düzenlenen basın toplantısında Türk turizminin portresini çizen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 8 milyon nüfuslu İsviçre’den 2005 yılında 800 bin turistin Türkiye’ye geldiğini, ancak bu ülke ile oynanan milli futbol maçından çıkan olaylar nedeni ile bu rakamın 2006’da yüzde 50 düştüğünü söyledi. Bakan Koç, bunun telafisi için İsviçre ile tekrar bir özel maçın oynanmasını istediğini belirtti.

RAHİBİN ÖLDÜRÜLMESİ

2006’da Türkiye’ye gelen turist sarısında yüzde 5’lik bir azalma olduğunu ve bunu kuş gribi ile Trabzon’da Rahip Santaro’nun öldürülmesine bağlayan Atilla Koç, rakip ülkelerin Türkiye’deki bir eylemi abartarak terör korkusu yaymaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye’de bir turistik bölgede teröristlerce patlatılan bir bomba bize pahalıya mal oluyor. Oysa isim vermeden söyleyeceğim. Daha ağır bilançolu bir terör eyleminin yaşandığı başka bir ülkede yaralar 15 günde sarılıyor ve unutturuluyor. Bunun nedeni, o ülkede yatırım yapan yabancı tur operatörlerinin kendi çıkarları için girişimleri. Biz de yabancıların Türkiye’de yatırım yapmalarını istiyoruz ya da ortaklık girişimlerin artmasını arzuluyoruz."

SiNOP PiLOT KENT

İktidarları döneminde turizmde yol ve konaklama sorunlarının aşıldığını öne süren Bakan Koç, turizm hedeflerini ise şöyle sıraladı:

Hedeflerimizden biri Karadeniz’in tanıtımıdır. Karadeniz’in yeşili yabancıları büyülecektir. Pilot olarak Sinop’u seçtik.

Papa’nın Türkiye ziyareti inanç turizminin ötesine geçti, 16’ncı Benedikt’in "Kalbimin bir kısmını Türkiye’de bıraktım" sözlerinden turizmde yararlanacağız.

Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere yedi kentte kongre turizmi hizmeti veriliyor.

1300’den fazla termal merkez, turizmin emrinde.

Havayolu ile turist getirmek için THY ve Alitalia yeni kentlerden seferler yapacak, var olan seferleri arttıracak.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 06:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?