30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bakan Yıldız'dan rest

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Suriye devletine ait petrol şirketinin, altı kuyuda yürüttüğü ortak arama çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.“Enerji Sektörü Değerlendirme Platformu” toplantısı sonrasında gazetecilerim soruları yanıtlayan Bakan Yıldız, Suriye'yle gerginleşen ilişkilerin ardından, bu ülkeye verilen elektriğin de kesilebileceğinin sinyalini verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye'ye elektrik verilmesi işini de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a arz edeceklerini ve ondan sonra karar alacaklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

“Bizim komşularımızla sıfır sorun politikamızda herhangi bir değişiklik yok. Fakat bunun istismar edilmesine, bunun özellikle tek taraflı bir gerginliğe dönüştürülmüş olmasına kayıtsız kalamayız. Hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Hele hele artık insanlık suçu haline gelebilecek bir yapıyı hiç tasvip edemeyiz. Orada işler iyi gitmiyor. Bugün itibariyle, yani salı günü itibariyle biz oraya elektrik veriyoruz. Fakat bu seyir devam ederse bu kararı tekrar gözden geçirmek zorunda kalabiliriz. Sektörümüzle alakalı bu gelişmeyi sayın başbakanımıza aktaracağım.”

Suriye'ye bugün itibariyle elektrik verildiğini vurgulayan Yıldız, “Fakat önümüzdeki hafta ne olur bilemiyorum” dedi. Bir basın mensubunun “su verilmesi konusunda da bir karar alacak mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Su bu ilişkinin istisnasıdır. Suyla ilgili bir kararımız yok” dedi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle hali hazırda gergin olan Ankara-Şam ilişkileri, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Şam, Halep ve Lazkiye'deki Türk diplomatik misyonlarına yapılan saldırıların ardından daha da gerilmişti.

DAVUTOĞLU: YAPTIRIMLAR SURİYE HALKINA ZARAR VERMEMELİ

Türk-Arap Forumu toplantısına katılmak üzere Fas'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Türkiye'nin Suriye'ye uygulanacak yaptırımların, Suriye halkına zarar vermemesini istediğinin altını çizdi.

Davutoğlu, Fas'ın başkenti Rabat'ta yaptığı açıklamada, "Suriye rejimine son bir şans verdik ama bunu kullanmak istemediler" dedi.

Davutoğlu ayrıca, Türkiye'nin, Şam'a yaptırım uygulanmasından yana olduğunu, ancak bu yaptırımların Suriye halkına zarar vermemesi gerektiği görüşünde olduğunu belirtti.

 

 

...
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 17:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe can IP: 89.0.163.xxx Tarih : 16.11.2011 20:09:23

büyük devletiz diyorsunuz ucuz blöf yapiyorsunuz birakin ucuz blöfleri.kibris rum kesmine ve israile yaptiginiz blöfler ne oldu.kim yedi .büyük devlet büyük düsünür.düsman cobuk kazanir dost ise zor kazanilir ki bundan dolayi türkleri hic seven yok