20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bankaların 'bayram kredisi' yarışı

Bankaların gelenekselleşen bayram kredileri bankalar arasında müşteri çekme yarışına dönüştü. Ramazan Bayramı öncesi kredi dağıtma yarışına giren bankalar müşterilerinin cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarla cazip kredi imkanları sunduklarını duyurmaya başladılar.

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada “İş Bankası, Ramazan Bayramı’na özel düzenlediği “Geleneksel Bayram Kredisi Kampanyası” ile müşterilerine avantajlı kredi kullanma fırsatı sunuyor. 29 Eylül 2008 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, İş Bankası müşterileri, aylık yüzde 0.97 faiz oranı ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz, 5.000 YTL’ye kadar, 10 ay vadeli Bayram Kredisi Kampanyası’ndan yararlanabilecek. Daha yüksek tutarda veya daha uzun vadelerle kredi kullanmak isteyen müşteriler ise kampanya dönemi içinde 10 bin YTL limit ve 36 ay vadeye kadar, yüzde 1,59’luk özel faiz oranı ile kredi kullanma imkanına sahip olacak. Bayram Kredisi başvuruları İş Bankası şubelerinden, isbank.com.tr adresinden veya İnternet Şubesi’nden yapılabilir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Vakıf Bank da, 8 Eylül 2008 tarihinden itibaren başlayacak Bayram Kredisi kampanyası çerçevesinde, yüzde 0.89'dan başlayan faiz oranları ve 12 aya varan vadelerle 10 bin YTL'ye kadar kredi kullandırdığını açıkladı. Buna göre 4 bin YTL'ye kadar kredi kullanacaklara 11 ay vadeye kadar yüzde 0,89; 4 bin 1 YTL ile 7 bin 500 YTL arasında kredi kullanacaklara 12 ay vadeye kadar yüzde 1,19 ve 7 bin 501 YTL ile 10 bin YTL arasındaki kredilere de yine 12 ay vadeye kadar yüzde 1,29 oranında faiz uygulanacak.

'Bayram Kredisi' kullanacak müşteriler, kredi taksitlerini aylık eşit taksitli, 3 ayda bir ödemeli eşit taksitli, ilk 3 ayı ödemesiz dönemli eşit taksitli ve değişken taksit ödemeli olarak geri ödeme imkanı da bulabilecekler. Açıklamaya göre, Vakıf Bank'ın geleneksel Bayram Kredisi'nden, kamu kesimi veya özel sektörde bir işverene bağlı çalışan ücretliler; T.C Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur veya özel emekli sandıklarından emekli aylığı alan emekliler, rantiyeler ile belirli bir işverene bağlı olmaksızın kendi adlarına ticari faaliyette bulunan diplomalı serbest meslek sahipleri faydalanabileceği duyuruldu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?