20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bankaya gitmeden havale dönemi

Garanti Bankası, yeni geliştirdiği "Bankasız Havale" hizmetini başlattığını bildirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası müşterisi olsun ya da olmasın herkesin yararlanabileceği hizmet kapsamında, kullanıcılar, şubeye gitmeye gerek kalmadan, 7 gün 24 saat Garanti Paramatiklerden diledikleri kişiye para gönderebiliyor.

Ağustos sonunda tüm Paramatiklerden yapılabilecek Bankasız Havale, banka müşterisi olmayan geniş bir kitleye, Garanti Paramatiklerden kolaylıkla para transferi yapma imkanı sağlıyor.

Açıklamaya göre, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil; "Güçlü teknolojik altyapımız ve yenilikçi anlayışımızla geliştirdiğimiz Bankasız Havale ile banka müşterisi olmayan bir kitleye de hizmet sunarak önemli bir boşluğu dolduracağız.

Bankasız havale sayesinde kullanıcılar, sayısı 2500'e ulaşan Paramatiklerimizden, herhangi bir banka hesabına veya karta ihtiyaç duymadan yatırabilecekleri tutarı, Türkiye'de istedikleri kişiye gönderebilecekler" dedi.

Erbil, "Bankasız Havale'nin, günlük ortalama hacmi 115 milyon YTL olan Paramatik işlemlerini kısa sürede artıracağını tahmin ediyor, geniş bir kitle tarafından kullanılan önemli bir hizmet haline geleceğine inanıyoruz" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen ise "Bankasız Havale, Garanti'nin Şubesiz Bankacılık ve Nakit Yönetimi ekiplerinin ortak çalışması sonucunda hayata geçirildi.

Alternatif kanallar ve işlem bankacılığı konularındaki öncülüğümüzü güçlü teknolojik altyapımızla buluşturarak yeni bir ürün yarattık.

TCMB verilerine göre bankalararası para transferinde yüzde 19'luk payla açık ara lider olan bankamız, Bankasız Havale sayesinde, müşterimiz olmayan kişilere de çağdaş ve son derece kolay bir para
transferi imkanı sağlıyor" dedi. Bankasız havale işlemi, 5 ytl işlem ücreti karşılığında gerçekleştirilecek.

BANKASIZ HAVALE" NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR?

Tüm diğer kartsız Paramatik işlemlerinde olduğu gibi, para transfer etmek isteyen kullanıcılar "giriş" tuşuna basarak "kartsız işlem" menüsünden "Bankasız Havale Para Çekme/Gönderme" adımını seçecek.

Kullanıcılar bu ekranda, kendilerine ve para göndermek istedikleri kişiye ait T.C. kimlik numaraları ile cep telefonu numaralarını yazacak, göndermek istedikleri tutarı Paramatik'e yatıracak.

Para yatırıldığı anda, alıcının cep telefonuna SMS ile bir şifre gönderilecek.
Parayı alacak kişi, Paramatik'teki "giriş" tuşuna basarak "kartsız işlem" menüsüne ulaşıp "Bankasız Havale Para Çekme/Gönderme" adımını seçecek.

Çıkan ekrana T.C. kimlik numarasını, doğum tarihini ve cep telefonu numarasını yazdıktan sonra, SMS ile cep telefonuna gelen şifreyi de girerek parasını kolayca çekebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:22:37
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?