30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Başbakana fındık mektubu

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 2008 ürünü fındığına devlet desteği sağlanması ve iyi fiyat verilmesini içeren bir mektup gönderdi.

Kara, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektubunda, Karadeniz Bölgesi insanının dörtte üçünün geçimini fındık tarımıyla sağladığına dikkat çekerek, fındığın ayrıca bölge ekonomisinin lokomotif sektörü olduğuna işaret etti.

2008 ürünü fındığında, son otuz yılın en yüksek rekoltesinin oluşacağını anlatan Kara, mektubunda Başbakan Erdoğan'dan, 2008 ürünü fındığına devlet desteğinin sağlanmasını talep etti.

Başbakan Erdoğan'dan, 2008 ürünü fındığına iyi bir fiyat verilmesini de istediğini belirten Kara, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başbakanım, önceki yıllarda TMO ve FİSKOBİRLİK'in elinde bulunan stokların yağlığa ayrılma kararı üreticinin elindeki fındığı satmamasına imkan oluşturmak ve serbest piyasa fiyatlarının daha da düşmesine engel olmak için vazgeçilmez bir yol olarak görülmektedir. Tarım ihracatında iki milyar dolara yaklaşan rakamlarla önemli bir yer tutan altı milyon insanımızın ekonomik refahını sağlayan önemli bir ürünümüzün her alım döneminde yeni bir sorunla karşılaşmaması için hükümetimizin yönlendireceği üretici kuruluşları, Bölge esnaf kuruluşları, ihracatçı birlikleri ve bölge üniversitelerimizin katkıları ile oluşacak fındık için ortak bir gelecek tespitinin yapılması da zaruret haline gelmiştir.

Sayın Başbakanım, Son günlerde gerek iktidar partisi milletvekillerinin, gerek ilgili kuruluşların fındıkla ilgili olumlu söz ve demeçleri umutsuzluğa düşmüş, yöre halkını sınırsız bir beklenti içine sokmaktadır. Gelişen bu olaylar karşısında GESOB olarak ilimizin sorunlarına duyarlı bir davranış sergileyerek her türlü istismarı önlemek adına üreticilerimizin ve yöre halkımızın tertemiz duygularının da sömürülmemesi için sağduyulu bir anlayış içinde zatıalinizden bölge için hayati önem arz eden bir beklentideyiz. Bu beklentilerin müjdeye dönüşmesini fındık üreticisi, Karadeniz esnafı ve Karadeniz halkı olarak zat-ı alinizden sabırsızlıkla bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 20:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?