28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Başesgioğlu: Sigorta primini indireceğiz

Çalışma ve Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, işverenlere, "SSK primlerinde indirim yapacakları" müjdesi verdi. Başesgioğlu, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından Marmaris Martı Otel’de düzenlenen “Tekstil sektöründe derinleşen kriz ve çıkış yolları” seminerinde konuştu. 

"SSK primlerinde indirim yapacakları"nı bildiren Başesgioğlu, kıdem tazminatı sorununun çözümü için bakanlık olarak bir çalışma yaptıklarını da söyledi.

Başesgioğlu, "Hem çalışanı hem de işvereni gözetmek zorundayız. Bir işyerinden 10 kişi ayrılmaya kalksa o işletme iflas eder. Bu işin bir yanı. Aynı zamanda da çalışanın onca yıllık emeğinin karşılığını vermek gerekir. Bunun için bulduğumuz formül, bir fon yaratıp, işverenin bu fona yüzde 3 prim ödemesini sağlamak. Biriken paraları değerlendirip, kıdem tazminatı ödemesini işverenin üzerinden alıp, ödemeyi tamamiyle fonun yapmasını sağlamak. 

Ancak bu fonun sağlıklı işleyebilmesi için, işsizlik sigortası fonundan bu fona belirli bir miktar aktarabilir miyiz, bunu araştırıyoruz. Kıdem tazminatı sorununu çözmek için şu ana kadar bundan daha gerçekçi bir formül bulamadık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 15:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?