22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bayram şekeri ucuzladı mı?

Şeker bayramının vazgeçilmezi şekeri bu sene ucuza mı yoksa pahalıya mı alacağız? İşte cevabı.

Bursa Muhallebiciler, Pastacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Necip Daş, bayramın yaklaştığı bugünlerde bayram şekeri satışlarının yavaş yavaş başladığını söyledi.

Piyasada satışa sunulan bayram şekerlerinin fiyatlarının 4-20 YTL arasında değiştiğini belirten Daş, çikolatanın ise çeşit ve kalitesine göre 10-35 YTL fiyatlarla alıcı bulduğunu bildirdi.

Daş, geçen yılki fiyatlarla bu yılki fiyatlarını aynı olduğunu kaydederek, ''şeker fiyatlarında geçen yıla oranla bir artış yok. Yani vatandaşın yüzü yine gülecek. İmalatçılar fiyatı düşük tuttuğu sürece biz de bunu fiyatlarımıza
yansıtıyoruz, neredeyse maliyet fiyatına veriyoruz'' dedi.

Vatandaşların diğer gıdalar gibi şeker ve çikolata satın alırken de dikkatli olmaları, alışveriş yapılan yerin üretici belgelerini, sağlıklı koşullarda üretim yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerektiğini anlatan Daş, her keseye uygun şeker ve çikolata çeşitlerini dükkanlarda bulabileceklerini anlattı. Daş, vatandaşların çocuklara vermek için daha ucuz, yetişkinlere ikram etmek için ise daha kaliteli ürünleri seçtiklerini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 11:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?