30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bazı otomobil firmaları batabilir

Bush, bugün Beyaz Saray'dan gazetecilere yaptığı açıklamada, sektöre yardım için Kongre'nin gelecek hafta harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Ülke ekonomisinin durgun olduğunu ifade eden Bush, "işsizlikle ilgili derin kaygı duyuyorum" dedi.

ABD'de tarım dışı istihdamın geçen ay, son 34 yılın en büyük düşüşünü gösterdiğinin açıklanmasından kısa süre sonra Beyaz Saray, "Başkan'ın, ülke ekonomisinin alarm verici durumuna ilişkin açıklama yapacağını" duyurdu.

Bush, duyurunun ardından yaptığı açıklamada, Kongre'nin otomobil sektörüne yönelik bir yardım planının, "kurtarma için harcanacak paraların, otomobil firmaları tarafından daha sonra vergi verenlere iade edilmesini" de içermesi gerektiğini söyledi.

Bush, "Otomobil firmalarına ödenen her dolar, daha sonra iade edilmeli" dedi. Başkan Bush, yardıma rağmen bazı otomobil firmalarının uzun vadede batabileceğini, bu firmalara gidecek kurtarma paralarının geri dönmeyeceği kaygısı taşıdığını da ifade etti.

George W. Bush, alınmakta olan önlemlerle piyasayı istikrara kavuşturmaya, kredi olanaklarını daha uygun ve ulaşılabilir hale getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Bush, "Hala yapılacak işler var ama olumlu işaretler de
alınmaya başlandı" ifadesini kullandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 03:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?