22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

BEDAŞ'tan tahsilat uyarısı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), yetkisi olmadan şirket adına elektrik faturası tahsilatı yapan ve abone mağduriyetine neden olabilecek kişi ve kuruluşların savcılığa bildirilmesini istedi.

BEDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yapılan başvuru ve ihbarlar doğrultusunda, internet cafe, telefon, tahsilat bürosu, mobil telefon bayi gibi yerlerde, ayrıca fatura ödeme ve elektronik fatura ödeme merkezi adı altında faaliyet gösteren mekanlarda, aracılık yapılarak belirli bir ücret karşılığında elektrik faturası tahsilatı yapıldığının belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, İstanbul'un Avrupa yakasında faaliyet gösteren BEDAŞ abonelerine ait elektrik faturaları tahsilatının, sadece BEDAŞ veznelerinde, PTT ve BEDAŞ'ın anlaşmalı olduğu banka şubelerinde yapıldığı hatırlatılarak, bunların dışında hiçbir kişi ve kuruluşun elektrik faturası tahsilatı konusunda yetkilendirilmediği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin adı kullanılarak tahsilat yapan bürolara ve herhangi bir nedenle abone kapısına gelen kişilere elden ödeme yapılmaması, doğabilecek abone mağduriyetinin önlenmesi yönünden zorunlu görülmektedir. Yetkisi olmadan Genel Müdürlüğümüz adına tahsilat yapan ve abone mağduriyetine neden olabilecek kişi ve kuruluşların savcılığa bildirilmesi gerekli bulunmaktadır."


aa
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 12:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kürşad ATAK IP: 85.99.35.xxx Tarih : 9.04.2007 15:44:31
Adamlar üçbeşkuruşyolunu bulmuşlar ilana çıkartmışsınız.üçkere ihbar ettim bir tekyetkili gelip bnakamadı(yemiyor galiba) özbekler mah.gelin sok. 1-A ulucanlar ANKARA ADAMLAR EVLERİNE OTOYIKAMALARINA ÖZEL HAT ÇEKMİŞLER bunu da yazsanıza şayet YİYORSA