19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Beğenmediği için Harward'ı bıraktı...

Henüz 22 yaşında olan ABD'li Mark Zuckerberg, dehasını paraya çevirerek dünyanın en zengin adamı olma yolunda hızla ilerliyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e benzetilen Zuckerberg, 10 yaşında program yazmaya başladı ve 19 yaşında Harvard Üniversitesi'ni 'eğitimini beğenmediği' için bıraktı. 


İnternetteki ününü ise, 2004 yılında kurduğu 'Facebook' isimli arkadaşlık sitesine borçlu. Sitenin başarısıyla Businessweek'e kapak olan ve Wall Street Journal'a röportaj veren Zuckerberg'e, dev portal Yahoo'dan 1 milyar dolarlık teklif geldi. Ancak, bu fiyatı vererek Facebook'u almayı garantilediğini düşünen Yahoo, sert kayaya çarptı. Zuckerberg, 'Siz benim sitemi batırırsınız' diyerek teklifi reddetti. Bu cevabın üzerine, teklif 1.6 milyar dolara yükseldi. Zuckerburg, Facebook'un gerçek değerinin 8 milyar doların bile üstünde olduğunu açıkladı. Facebook'un yönetim kurulundaki 3 isimden biri olan Peter Thiel de, Facebook'un 11 milyon 600 bin genç ziyaretçiye ulaştığını söyledi.

SABAH 08.00'DE KALKMAM!

Mark Zuckerberg, ABD'nin en iyi üniversitelerinde konferanslar veriyor ve devlet başkanlarından çok dinleyici topluyor. Microsoft'la görüşmesini 'Sabah 08.00'de uyanamam' diyerek reddeden Zuckerberg'in arkadaşlık sitesi 'Facebook'un fiyatı, ünlü video sitesi YouTube'u bile solladı. Facebook, internet pazarında, özellikle 14-35 yaş aralığındaki müşteriye ulaşmak isteyen firmalar için en etkin tanıtım kanallarından biri.

aksam
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 09:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?