16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bir şirkete daha el konuldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ''EGS Bank ve Toprakbank'a olan 50 milyon YTL'lik borcu nedeniyle'' Mazhar Zorlu Holding'e el koydu.

El koyma operasyonunun ardından konuşan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Tasarruf TMSF'ye yaklaşık 4 milyon dolar borçlarının olduğunu, bunu da bu ay içinde ödeyip bitireceklerini söyledi.

Holdingin TMSF'ye yaklaşık 4 milyon dolar borcunun olduğunu, TMSF ile mutabakat sağlayarak borcu bu ay içinde ödeyip bitireceklerini anlatan Kemal Zorlu, şöyle konuştu:

''TMSF'ye olan borcu hiç inkar etmedik. Geçmişte de borcun ödenmesi konusunda mutabakat sağlamak için görüşmeler yaptık. Bu ay içinde ödeme olacak. TMSF haklı olarak verdiğimiz mal beyanına göre inceleme yapıyor. Farklılıklar var mı yok mu tespit ediliyor. Mal varlığının hareket etmesini engelleme amaçlı bir girişimde bulunuyor. Bu haklı görülebilecek bir girişimdir.''

Zorlu, Holdingin ''EGS Bank ve Toprakbank'a olan 50 milyon YTL'lik borcu nedeniyle'' işlemlerin yapıldığının belirtilmesi üzerine ''Holdingin borcu en fazla 4 milyon dolar'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 16:34:50
Güncelleme :3 Ekim 2007 Çarşamba 20:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?