15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bir suveter 1700 YTL

Türkiye'ye yeni gelen Loro Piana'da bir suveter 1700 YTL. Suveteri özel kılan...

3 aylık keçilerin zarar verilmeden sadece bir kez kırpılmasıyla elde edilen kaşmirden üretilen ürünleriyle İngiliz Kraliyet Ailesi'nin de favori markası olan Loro Piana, Doğuş Grubu'yla Türkiye'ye geldi.

Doğuş Grubu'ndan Filiz Şahenk'in yönetiminde Türkiye'deki ilk mağazasını Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde açan Loro Piana, 'giyimde gerçek kaliteyi arayan ve kaliteyi gerçekten bilen' 30 yaş üstü kadın ve erkeklere sesleniyor. Emporio Armani ve Gucci markalarının temsilcisi olan Doğuş Grubu, şimdi de Loro Piana ile liderliğe oynuyor.

Loro Piana'da en ucuz ürün 500 YTL'den başlıyor.

Mağazadaki en pahalı etikete sahip ürünün fiyatı ise 15 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Normal kaşmir süveterlerin bin YTL civarında olduğu Loro Piana'da çok nadir bulunan 'Baby Cashmere' süveterler ise yaklaşık bin 700 YTL'den satılıyor. Normal süveterlerin fiyatı ise bin YTL civarında seyrediyor. Rakamlar kulağa yüksek gelse de aslında Loro Piana'nın hitap ettiği müşteri kitlesi için, bu rakamlar çok da uçuk kalmıyor. Dünyanın önde gelen siyasetçi, yönetici ve sanatçılarının gözdesi olan Loro Piana, kaşmir ve yün ürünlerinin dünyadaki devi olarak biliniyor.

'And'ların Kraliçesi' için Peru'yla işbirliği yaptı

Loro Piana'nın hammadde olarak kullandığı Vicuna konusunda ise Peru Hükümeti'yle işbirliği var. Soyu tükenmekte olan bu canlıyı doğaya kazandırmak için yıllardır Peru Hükümeti'yle birlikte çalışan Loro Piana, 1994 yılında Vicuna yününün tekrar giyim endüstrisine katılımını sağlamak üzere bir de anlaşma imzaladı.

Deniz seviyesinin 4000 metre kadar üzerinde yaşayan Vicunalar, İnka uygarlığı tarafından kutsal kabul edilen And Dağları'nın kraliçesi olarak adlandırılan canlılar. Tüyleri inanılmaz yumuşaklığına ve hafifliğine rağmen sahip olduğu dayanıklılığıyla biliniyor. Bu havyanlar tüyleri sayesinde hava koşullarına karşı vücutlarını dengeliyor; Andlar'ın kış soğuğu ve yaz sıcağında hayatta kalabiliyor.

Bir yavru keçiden 30 gram yün elde ediliyor

MarkanIn bu denli ünlü olmasının altında yatan en büyük sebeplerden biri de kullanılan hammadde. En iyi kaşmir, en iyi merinos yünü ve en iyi Vicuna direkt olarak üreticiden alınıyor. En iyi merinos yününü almak için Avusturalya ve Yeni Zellanda'daki açık artırmalara giriliyor, kaşmir ise Moğolistan'dan geliyor. Moğolistan'ın dağlık bölgesinde keşfedilen bu paha biçilmez kaşmir yavru keçilerin postundan elde ediliyor. 3-12 ay arası yavrular, zarar verilmeden hayatlarında sadece bir defa kırpılıyor. Ve her yavrudan sadece 30 gram kadar kaşmir elde ediliyor. 19 yavrudan sağlanan kaşmirle ancak bir süveter üretiliyor.

JETE ÖZEL KOLTUK KAPLAMA!

Tekstİl işine 19. yüzyılda yün tüccarı olarak başlayan ve 6 kuşaktır bu sektörde olan Loro Piana Ailesi'nin yönetiminde olan markanın dünya genelinde 100 mağazası bulunuyor. İstanbul'da 130 metrakarelik mağazada faaliyet gösteren Loro Piana'da 'kişiye özel giyim' seçeneği de var. Takımlar, gömlekler ve kravatlar bile kişiye özel üretiliyor, jetinizin, helikopterinizin ve yatınızın içi de döşeniyor.

Akşam
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 11:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?