16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Boeing Türkiye yatırımlarını artırıyor

Boeing, Türkiye'de 10 yıl içinde 700 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Boeing'in 1999 yılından bu yana Türkiye'ye 200 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi.

Pepin, yeni yatırımlarla ilgili olarak da, "Ticari ve savunma alanında yapacağımız projelerle bu yatırımları kademeli olarak gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Son 7 yılda eğitim, kültür sanat vesağlık alanlarında 98 projeyi tamamladıklarını belirten Pepin, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili olarak, "Yapılacak daha çok iş var" dedi.

Gözlemevi kuracak
Erzincan, Konya, İstanbul ve İzmir'de okul yaptırdıklarını ifade eden Pepin şöyle konuştu:
"Ayrıca Diyarbakır, Kayseri, Van ve Tokat'a bilgisayar laboratuvarları kuruyoruz. Bütçemiz yeterse, Ankara'ya bir de yıldız gözlem evi kuracağız. Mersin ve Antalya bölgesini de araştırıyoruz."
11 Eylül'den sonra bilerek veya bilmeyerek terör örgütlerine yardım eden firma ve şahısların ağır cezaya çarptırıldığını söyleyen Pepin, "Siz belki çocuklara yardım ediyorsunuz ama onların altında terör örgütleri olabilir. Çok dikkatli hareket ediyoruz. Boeing bürokrasisi Osmanlı'nınkinden ağır. Bu nedenle Amerikalı birçok firma sorumluluk projelerini azalttı" diye konuştu.
Boeing'in Tai, Kalekalıp, Mikes, Alp Havacılık, Ayesaş gibi pek çok firmayla çalıştığını vurgulayan Pepin, Türkiye pazarında herhangi bir birleşme düşünmediklerini kaydetti.

Isparta uçağına heyet
Isparta'da yaşanan uçak kazasına ilişkin olarak Boeing'den bir heyetin hükümete yardımcı olduğunu belirten Pepin, kaza sonrasında Boeing'e açılan davaya ilişkin bir açıklama yapmadı.
Pepin, "1997 yılında McDonell Douglas'ı bünyemize aldık. Düşen uçak bizim üretimimiz değil. Ancak biz hükümete destek veriyoruz" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 12:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?