29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bol kepçeden alışveriş bitti

Migros Türk Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Bülend Özaydınlı, gazetecilerin “Son kriz Türk tüketicinin satın alma davranışını nasıl etkiledi, alışverişte azalma gözleniyor mu?” sorusunu şöyle yanıtladı:

"Enflasyonun etkisini müşterilere hissettirmeden özverili olmak lazım. Olumsuz ekonomik verilere toplu savaş açalım. Üretici, perakendeci, müşteri zincirinin, birbirlerini destekleyen, birbirlerine güvenen pozitif bir düşünce içerisinde olma zorunluluğu vardır.

Migros’ta; bu anlayış çerçevesinde, müşterilerimizin de bizim bu heyecanımıza paralel görüşlerimizi paylaştıklarını, satışlarımızın düşmeyen trendinden memnuniyetle izliyoruz. Fakat son dönemde müşteri sayısında artış olmasına rağmen sepetlerde biraz küçülme var. Bu da gösteriyor ki, artık vatandaş az az satın alıyor. Yani eskisi gibi haftada bir sepeti doldurup gitmek yerine, birkaç gün sonra bir kez daha alışverişe gelmeyi tercih ediyor.Her gelişte sadece ihtiyaçlarını alıyor. Bizim müşteri başına sepet ortalamamız 20 YTL civarı. Bu rakam birkaç öy önce biraz daha yukarıdaydı ama rakamsal olarak büyük bir düşüş yok.

Türkiye’de en üst gelir grubu hariç her kesim endişelere karşı duyarlıdır. Geçmiş krizlerdeki gibi ‘private label’ (Migros markalı) ürünlere büyük ilgi ya da lüksten kaçış yok. Sadece kişisel bakım ve kozmetikte biraz düşüş var. Kriz söyleminin olduğu ortamda, kırışıklık kremi satışının düşmesi de normaldir...

Akşam
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 09:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?