22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Bonozedeye ödeme başladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon tarafından el konulmadan önce İmar Bankası T.A.Ş'den karşılıksız hazine bonosu alıp, TMSF'ye başvuruda bulunanlara dönük ödemelere başladı.

TMSF'den alınan bilgiye göre, 5667 sayılı Kanun ve 2007/12398 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, T. İmar Bankası T.A.Ş'den karşılığı bulunmayan Hazine Bonosu alanlardan TMSF'ye başvuruda bulunan 13 bin 72 kişiye, bugünden itibaren Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla toplam 499 milyon 938 bin 221,36 YTL ödeme yapılacak.

Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33,14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28,16 oranında hesaplanan faiz de yer alırken, anapara ve net faiz toplamı, hak
sahipleri adına T.C Ziraat Bankası A.Ş nezdinde açılan hesaplara aktarıldı.

Ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması, hak sahiplerinin, ödeme için Ziraat Bankası şubelerine vatandaşlık numarasını kapsayan resmi kimlik belgesi veya pasaportun asıllarını yanlarında bulundurarak başvurmaları gerekiyor.

Ödeme için gerekli belgeler arasında, vatandaşlık numarasına haiz resmi kimlik belgesi veya pasaportun aslı, T.C Ziraat Bankası A.Ş'ye ibraz edildikten sonra bankaya verilmek üzere hak sahibince onaylı bir fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin aslı, yerleşim yeri adresini gösterir resmi belgenin aslı (ikametgah) bulunuyor.

Bu arada, İstanbul'da bazı Ziraat Bankası şubelerinde bonozedelere yapılacak ödemeler nedeniyle fazla yoğunluğun olmadığı dikkat çekti.

AA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 11:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?