22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Borsa 41 bin puanı gördü

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 735,56 puan artarak 40.936,70 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1,83 değer kazandı.

Endeks, seansın 1 saat 15 dakikalık bölümünü, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 803,57 puan artarak 41.004,71 puandan geçmişti. Hisse senetleri bu seviyede ortalama yüzde 2,00 değer kazandı. İlk bölümde işlem hacmi ise 485,8 milyon YTL olarak gerçekleşti.

BORSADA HAFTAYA BAKIŞ

Piyasalarda bu hafta, AB dışişleri bakanları toplantısı, ABD verileri ve petrol fiyatlarının seyri takip edilecek.

Gedik Yatırımın haftalık değerlendirmesinde, geçen hafta endeksin yükselişini sürdürdüğü hatırlatılırken, önemli miktarda para girişinin olduğu, dış piyasalardaki toparlanma ve devam eden iyimserlik, döviz ve faizin gerilemesi, yükselişin nedenleri olarak gösterildi.

Özellikle FED'in önümüzdeki dönemde alacağı kararların takip edildiği piyasalarda, enflasyon verilerinin beklentilere yakın gelmesinin iyimserliğin devam etmesini sağladığı belirtilerken, bunda önemli bir düşüş yaşayan petrol fiyatlarının da etkili olduğu kaydedildi.

Birçok olumsuzluğu fiyatlamış olan İMKB'de, içerde bazı belirsizlikler devam etse de ileriye dönük olumlu beklentilerin satın alındığı ifade edilen değerlendirmede, endekste kısa vadeli bir düzeltme ihtiyacı olsa da orta vadeli gücün korunduğu belirtildi.

Bu hafta AB dışişleri bakanları toplantısı, ABD verileri ve petrol fiyatlarının seyri takip edilecek gündem maddelerinin başında sayılan değerlendirmede, şunlar kaydedildi:

''AB'nin izolasyonlar konusunda atabileceği bir adım piyasalardaki iyimserliğe güç verebilir. Para girişinin devam etmesi durumunda yeni dirençlerin denenebileceği endekste direnç ve destek seviyelerine dikkat edilmeli. Geçtiğimiz hafta fazla dikkate alınmayan dış piyasalardaki düzeltme hareketleri bu hafta içinde biraz daha etkili olabilir. Döviz ve faizdeki aşağı yönlü hareketin devamı da İMKB'nin yönü açısından önemli.''

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 12:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?