18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Borusan hedef büyüttü

Borusan'ın 2009 yılı performansı ve 2010 yılına dair hedeflerinin değerlendirildiği Yıllık Bilgilendirme Toplantısı'nda, holdingin 2010 yılında karlılığını önemli ölçüde artırmayı ve pazardan daha hızlı büyümeyi hedeflediği belirtildi.

 

Borusan'dan yapılan açıklamaya göre toplantıda Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendiren Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Ahmet Kocabıyık, 2010 yılının tüm dünyada yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini vurguladı. Kocabıyık, şirketlerin kendilerini konumlandırırken şeffaflık, verimlilik ve eğitimin ön plana çıkacağını düşündüğünü belirterek, ""Önümüzdeki yıllarda, bu yeni dönemde, rekabetin daha yoğun olacağını biliyoruz. Özellikle tüm dünyada Çin ve Hindistan gibi ülkelerin rekabeti daha fazla hissedilecek. Yaptığımız işi daha iyi eğitimli kişilerle ve daha verimli yapmaktan ve yeni pazarlar bulmaktan başka çaremiz yok. Bu konuda Borusan'ın ayrıcalığı olduğunu düşünüyorum. 7 yıldır uygulamakta olduğumuz Yalın 6 Sigma felsefesi ve Borusan Akademi sayesinde Borusan, her yaptığı işte sürekli olarak daha verimli olma gayreti içindedir" dedi.

Toplantıda konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur da, 2009 yılında yüzde 25 oranındaki ciro kaybına karşın verimliliklerini artırarak ve yatırımlarını sürdürerek başarılı bir performans sergilediklerini ifade etti. "2010 yılında en az 350 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diyen Agah Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "2009 yılında yaşadığımız pazar daralması tüm kısa ve orta vadeli planlarımızı, hedeflerimizi gözden geçirmemize neden oldu. Bu tabloya karşı 2009'da çok başarılı bir şekilde krizle mücadele ettik. Yatırımlarımızı durdurmadık. Geçen yıl özellikle enerji ve lojistik sektörlerinde olmak üzere 200 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Ciromuz azalmakla birlikte, karlılıkta son derece başarılı bir rakam elde ettik. Kalite ve verimlilik konusunda cesaretle yolumuza devam ettik. Borusan faaliyet gösterdiği sektörlerde küresel bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Şimdi geleceğe bakıyoruz. 2010'a büyümeye hazır olarak girdik. 2010 yılında en az 350 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Geçen yıl zor koşullara rağmen Borusan'ın birçok başarıya imza attığını vurgulayan Agah Uğur, "Enerjide Almanya'nın üçüncü büyük enerji şirketi EnBW AG ile stratejik ortak olduk ve Bandırma rüzgar santralımızda elektrik üretimine planladığımız gibi Eylül 2009'da başladık. Çelik boru işkolumuzda 170 milyon dolarlık Elba Express USA gaz boru hattı projesindeki yükümlülüklerimizi başarı ile tamamlayarak ikinci siparişimizi aldık. Yassı çelikte, soğuk sac pazar payımızı yüzde 19'dan yüzde 23'e, galvanizli sacda pazar payımızı yüzde 19'dan yüzde 32'ye çıkardık. Borusan'ın müşteri memnuniyeti geçen yıl dünya ortalamasından 10, Türkiye ortalamasından ise 15 puan yüksek gerçekleşti" şeklinde konuştu. Uğur, 2010 yılında karlılıklarını önemli ölçüde artırmayı ve pazardan daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?