19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Bosh'tan Bursa'da yeni yatırım

Bosch Bursa'da yeni atılım

BOSCH Bursa'da, 1 Ocak 2009'dan itibaren paketleme teknolojileri iş kolunun bir parçası olan, Montaj Sistemleri ve Özel Makineler (ATMO) adı altında montaj sistemleri, özel makine tasarımı ve imalatına başladı.

ATMO üst düzey yöneticileri Bosch Bursa Fabrikası'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ATMO Genel Müdürü Ulrich Schmidt, “Uluslararası pazarlarda yeni fırsatlar geliştirme ve takip etme stratejimiz doğrultusunda Bosch Bursa'yı dünya çapındaki üretim ağımıza katmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bursa’nın da eklenmesi ile ATMO ’yakın müşteri ilişkileri’, ’hızlı geri dönüş zamanları’ ve ’montaj sistemleri ile özel makinelerin yerel olarak geliştirilmesi ve imalatı sayesinde müşterilere maliyet avantajı’ sağlayan küresel üretim ve servis ağını genişletiyor” dedi.

Teknik Fonksiyonlar departmanının, ATMO'nun bir parçası olarak hizmet verecek olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Müdürü Hermann Butz ise “İlgili departmanımızın başarılı çalışmalarının bir sonucu olan bu yenilik, gelecek için fırsatları ve yeteneklerimizi artıracak. Bosch Bursa olarak, otomotiv pazarını etkileyen küresel krizden biz de etkilendik. Ancak eninde sonunda ekonomik durumun düzeleceğini biliyoruz. Bu yeni faaliyetimizle, şirket olarak uzun süreli planlama yaklaşımımızı ve bu ülke ve insanlarına duyduğumuz inancı bir kez daha gösteriyoruz” diye konuştu.

‘SİSTEM AVANTAJ ELDE ETMEMİZİ SAĞLAYACAK’

Uzun dönem stratejilerinden bir tanesi de teknolojik yetkinliğe özellikle yalın montaj hatları ve özel makinelerin tasarımının artırılması olduğuna dikkat çeken Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Teknik Genel Müdürü Andreas Wolf ise “Bu proje, teknolojilerimizi güçlendirmeye, maliyetlerimizi düşürmeye ve pazarlarda rekabetçi avantaj elde etmeye yardımcı olacak” diye konuştu.

ATMO HAKKINDA

ATMO, Bosch’un dünya çapındaki bütün lokasyonları için montaj ve makine teknolojileri üretiyor. ATMO, Bursa’dan şirketin aynı şehirde faaliyet gösteren Dizel Sistemleri, Benzinli Püskürtme Sistemleri, Fren Sistemleri ve Bosch Rexroth gibi diğer işkollarının yanı sıra Türkiye ve Avrupa’daki diğer şirketlerine de coğrafik avantajı ile hızlı hizmet sunacak. Teknik Fonksiyonlar departmanında görev yapan 20 çalışan ile faaliyete başlayan ATMO, ilerleyen zamanlarda istihdam sayısını artıracak.

BOSCH BURSA’YA 10 YILDA 900 MİLYON EURO YATIRIM YAPTI

Bosch’un Bursa’daki üç şirketinden bir tanesi Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1972 yılından bu yana birçok uluslararası otomotiv üreticisine dizel teknolojileri üretiyor. Şirket 2009 yılı itibariyle, benzinli püskürtme sistemlerinin seri imalatına da başladı. Bosch, Bursa’da 5 binden fazla çalışan istihdam ediyor. Şirket, son 10 yıl içinde sadece fabrikaya yaklaşık 900 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 21:57:44
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 22:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?