16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Boyner ile Beymen satılıyor

Boyner Holding A.Ş, Boyner Büyük Mağazacılık A.S.'nin yüzde 30'unun ve Beymen A.S.'nin yüzde 50'sinin Citigroup Venture Capital International'a (CVCI) satışı konusunda niyet mektubu imzalandığını duyurdu. Satış tutarı toplam 193 milyon doları buluyor. 

Boyner'in %30 ile Beymen'in % 50'si satılıyor

Boyner Holding'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "Boyner Holding A.Ş. ile Citigroup Venture Capital International (CVCI) arasında 12 şubat 2007 tarihinde bir niyet mektubu imzalanmıştır.

Taraflar Boyner Holding A.Ş. ile Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.'nin müştereken malik olduğu Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin yüzde 30'unu ve BBA Beymen Boğaziçi Alboy Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Boyner Holding A.Ş.'nin müştereken malik olduğu Beymen A.S.'nin yüzde 50'sini CVCI 'in satın alması amacıyla münhasır görüşmelere başlayacaklardır.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'nin yüzde 30'u için, 160 milyon ABD dolarlık toplam şirket değeri üzerinden 48 milyon ABD Doları, Beymen A.Ş.'nin yüzde 50'si için 290 milyon ABD Dolarlık toplam şirket değeri üzerinden 145 milyon ABD Doları öngörülmüş olup, kesin hisse bedelleri tarafların görüşmeleri sonucu belirlenecek ve nihai sözleşmeler imzalanacaktır."
aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 10:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?