19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

BTK'dan sevindiren açıklama

BTK Başkanı Acarer, cep telefonu faturalarına üst sınır getirme uygulamasına ilişkin düzenlemeyi temmuzda tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Amacımız tüketicinin 'fatura şoku' yaşamasının önüne geçmek" dedi.

Acarer, faturalara üst sınır getirilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesiyle tüketici refahının artacağını dile getirerek şunları söyledi:

"Faturalara üst sınır getirme uygulamasına ilişkin düzenlemeyi temmuzda tamamlamayı planlıyoruz. Bu yıl temmuz ayına kadar yapılacak bu düzenleme çerçevesinde hangi işletmecilerin bu yükümlülüğe tabi olacakları, üst sınırın nasıl belirleneceği, işletmecinin bu sınıra geldiğinde ne yapacağı tespit edilerek tüketicilerin bu imkandan yararlanması sağlanmaya çalışılacak. Bu düzenlemenin tamamlanmasından sonra uygulamanın yürürlüğe girmesi için işletmecilere belli bir süre tanınması da gerekebilir. Bu düzenleme ile amacımız tüketicinin 'fatura şoku' yaşamasının önüne geçmek. Belirlenecek limitin üzerindeki değerler için tüketiciye bilgi mesajı gönderilecek, böylece fatura sürprizleri engellenmiş olacak."

İşletmeciler tarafından son kullanıcılara sunulan tarife seçeneklerinin çeşit ve sayılarının da sürekli olarak arttığına dikkati çeken Acarer, tüketicilerin kendileri için en uygun tarifeyi seçmekte gittikçe zorlandıklarını vurguladı. Acarer, bu nedenle tarife karşılaştırması yapılabilmesi için "tarife karşılaştırması web sitesi" oluşturulmasına yönelik çalışmalara başladıklarını bildirdi.

...
Yayın Tarihi : 26 Mart 2011 Cumartesi 13:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?