16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Bu bolluk ne kadar sürecek?

Karadeniz’e açılan balıkçılar, tonlarca hamsiyle döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karadeniz’de hamsi sezonunun başlamasıyla birlikte, Akçakoca’da çok sayıda balıkçı, gece tekneleriyle denize açıldı. Avdan tekneleri dolu dönen balıkçılar, balıkçı barınağında hamsiyi kasalarla satışa sundular.

Vatandaşlar, kasası 5 YTL’den satışa sunulan hamsiye yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl hamsi bolluğundan mutlu olduklarını ifade eden balıkçılar, avladıkları hamsinin bir kısmını da tuzlayarak kış boyunca tüketeceklerini anlattılar.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta 80 ton hamsi avlayan balıkçı teknesinde 10 kilogramı 5 YTL’den satılan balığı satın almak isteyen vatandaşlar limana akın etti.
Zonguldak limanında, bir balıkçı teknesinin Karadeniz’de bol miktarda avladığı hamsinin ucuza satıldığını duyan çok sayıda vatandaş, balıkçıların 10 kilogramlık kovayla poşetlere doldurdukları hamsileri satın aldı.
Balıkçılardan Ahmet Küçük, Karadeniz açıklarında 80 ton civarında hamsi avladıklarını, yaşanan balık bolluğundan vatandaşların da ucuza faydalanması için limanda tekne içinde satış yaptıklarını söyledi.
Hamsi bolluğunun dar gelirlinin yüzünü güldürdüğünü, teknelerinin önünde çok sayıda kişinin balık almak için sıra beklediğini anlatan Küçük, "Hamsinin kilogramı 50 YKr’den satıyoruz. Vatandaşlar torba ve kasalarla balık alıyorlar. Karadeniz’de hamsi bolluğu devam ettikçe ucuza satacağız. Parası olamayan vatandaşlara da ücretsiz balık veriyoruz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 15:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?