31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Bu yıl da bitiyor ama?

Bilim dünyasından sokaktaki vatandaşa herkesi meraka tutan Erke Dönergeci bu yıla da yetişemedi

Kasım 2006’da üst düzey emekli generallerin katıldığı toplantıyla ’İnsanlığı kirli enerjiden kurtaracak icat’ sloganıyla gündeme gelen Erke Dönergeci, 31 Aralık 2007’de kamuoyuna tanıtılacaktı. Aradan 1 yıl geçti ve hâlâ Erke’nin akibeti hakkında bir açıklama yapılmıyor

Bİlİm dünyasından sokaktaki vatandaşa herkesi meraka tutan Erke Dönergeci bu yıla da yetişemedi.

2006 yılında üst düzey emekli generallerin katıldığı gösterişli toplantıyla “Bilimsel Düşüncenin Gücü” sloganıyla müjdelenen ve hiç bir yakıt tüketmeden enerji üreteceği söylenen Erke Dönergeci’nden yeni yıla sayılı günler kala bir ses seda çıkmıyor.

2 yıl önceki toplantıda 31 Aralık 2007 saat 24:00’a kadar tanıtımının yapılması için söz veren Erkeciler, bu sözlerini tutamadı.

Bilgi de verilmiyor


Bir ara patentinin dahi alındığı söylenen Erke Dönergeci’ni yapacak olan Erke Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş.’den herhangi bir açıklama yapılmıyor. Geçen yıl geç kalınacağını resmi internet sitesinde duyurmayı tercih eden şirket, bu yıl için buna da gerek duymadı.

EMEKLİ GENERALLERLE TANITILMIŞTI


2006’daki Erke Dönergeci’nin toplantısına Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli orgeneraller Necati Özgen, Kemal Yavuz, Fikret Boztepe, emekli Korgeneral Köksal Karabay da katılmıştı.

Vatan
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?